"Hizbullah Cemaati Risale-i Nur'a dayanıyor"

"Hizbullah Cemaati Risale-i Nur'a dayanıyor"

İsviçre'nin Basel kentinde faaliyet yürüten Said-i Nursi Vakfı tarafından, Bediüzzaman Said-i Nursi (Kurdi)'nin 53. vefat yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen anma programında konuşan Molla Yahya Yılmaz, Hizbullah cemaatinin Risale-i Nur'a dayandığını söy

İSVİÇRE - Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri vefatının 53. yılında Türkiye'de ve Dünya'da çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediyor.

 

İsviçre'nin Basel kentinde bulunan Said-i Nursi Vakfı da bir etkinlik düzenleyerek Said-i Nursi'yi andı. Gerçekleştirilen anma etkinliği Cevşen-i Kebir'in okunması ile başladı.

 

Anma programı Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi üzerine yazılan ilahi ve şiirlerin okunması ile devam etti. Bediüzzaman'ın veciz sözlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi eşliğinde devam eden programa, konuşmacı olarak Avrupa'lı Müslümanların yakından tanıdığı Molla Yahya Yılmaz katıldı.

 

Yılmaz konuşmasında, "Şüphesiz ki Üstadı anmak ve anlamak 1 kaç saate sığmayacak kadar örnekler ve mücadelelerle doludur. Bu kısıtlı zamanda elimizden geldiğince Bediüzzaman'ı ve mücadelesini anlatmaya çalışacağız" dedi.

 

Bediüzzaman Said Nursi için, "Çocukluk yaşlarından itibaren bütün ömrünü baskı, zulüm, tehdit altında sürgünlerde ve hapislerde geçirmiş, ancak bu güç şartlara rağmen inancından, azminden ve kararlılığından asla ödün vermemiştir" diyen Yılmaz, Bediüzzaman'ın tüm hayatını, sahip olduğu maddi manevi her şeyi Allah'ın rızasını kazanmak için adadığını ve bu uğurda her türlü fedakarlığı büyük bir şevk içerisinde göze aldığını belirtti.

 

Üstad Bediüzzaman için "Yaşadığı sayısız sıkıntıya rağmen kendi halinden şikayetçi olmamıştır" diyen Molla Yahya Yılmaz, Bediüzzaman'ın karşısına çıkarılan tüm engellere rağmen gerçekleştirdiği Kur'an tebliğine ve hizmetine devam ettiğini, elindeki en kısıtlı imkanı dahi bu uğurda kullandığını hatırlattı.

 

Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi'nin davasının bugün Hizbullah Cemaatinde vücut bulduğuna değinen Yılmaz, Hizbullah Cemaatinin kurulduğu günden bu yana Üstad'ı kendisine Rehber edindiğini ve Risale-i Nurdan beslendiğini belirtti.

 

Program Molla Yahya'nın konuşmasının ardından Üstad Bediüzzaman'ı konu alan bir video klibin gösterimiyle sona erdi.

 

Bu arada Molla Yahya Yılmaz'ın Hizbullah Cemaati'nin Üstad Nursi'yi kendisine rehber edindiği yönünde sarf ettiği sözler, merhum Hüseyin Velioğlu'nun öğrencilik yıllarından itibaren Risale-i Nur'u okumaya başladığı ve Hizbullah Cemaati'nin kurulmasında da Risale-i Nur'dan önemli ölçüde istifade ettiği bilgisini akıllara getirdi. (Hamza Korkut - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.