HÜDA PAR Aksaray İl Başkanlığından siyasi partilere ziyaret

HÜDA PAR Aksaray İl Başkanlığından siyasi partilere ziyaret

​HÜDA PAR Aksaray İl Başkanı Özgür Kalkan, beraberindeki heyetle Saadet Partisi ile CHP il başkanlıklarını ziyaret etti.

HÜDA PAR Sakarya İl Başkanı Özgür Kalkan, CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak’ı ve Saadet Partisi İl Başkanı Levent Serdar Şahin’i ziyaret etti.

CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak’ı ziyaret eden HÜDA PAR heyetini, İl Başkanı Koçak karşıladı. Burada gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Aksaray İl Başkanı Özgür Kalkan, siyasetin normalleşmesi gerektiğini söyledi.

Siyaset dilinin haddinden fazla gergin olduğunu söyleyen Kalkan burada yaptığı konuşmada “Farklı düşüncede bulunan insanlar bir araya gelerek sağlıklı bir şekilde görüşlerini ifade edemiyorlar. Burada siyasetçilerin tutumları çok önemli. Medya önünde birbirlerine hakaretler yağdıran, tehditler savuran siyasetçiler, tabanlarını da fanatize ediyor. Dolayısıyla toplumda farklı düşünce ve görüşlere saygı gösterilmiyor.” İfadelerini kullandı.

"Farklılıklarımız zenginliğimizdir"

Toplumun farklılıklarıyla daha güzel ve daha anlamlı olduğunu ifade eden Kalkan, “Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. En başta siyasetçilerin bu bilinçte olup, bu şekilde hareket etmeleri gerekiyor. Bütün meselelerimizi konuşarak halletmemiz mümkün. Bu anlamda siyasi partilerin birbirlerini ziyaret etmelerini, iletişim halinde olmalarını önemsiyoruz. Biz de HÜDA PAR olarak Aksaray’ımızda aktif bir şekilde siyaset arenasında olan siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizi sürdürmeye, ilişkilerimizi sıcak tutmaya devam edeceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Ramazan Koçak da, “Partiler arasında görüş farklılıkları olsa dahi diyalog kanallarının açık olması gerekiyor. Düşüncelerin rahat bir ortamda ifade edilebilmesi önemlidir.” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Koçak, HÜDA PAR’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Başkanı Kalkan’a teşekkür etti.

Daha sonra Saadet Partisi’ni ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, İl Başkanı Levent Serdar Şahin tarafından karşılandı. Gündemle ilgili fikir alış verişinin yapıldığı ziyarette dünyanın dört bir yanında Müslümanların zulüm altında bulunduğu ifade edildi.

Doğu Türkistan’da Çin yönetiminin Uygur Türklerine uyguladığı zulme değinen Saadet Partisi İl Başkanı Şahin, “Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz, Komünist Çin rejiminin adeta soykırım girişimlerine maruz kalıyor. Kamplara kapatılan kardeşlerimiz, dini ve kültürel bir asimilasyona tabi tutuluyor ve bu, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştiriliyor. Bu konuda başta ülkemizin daha sonra da insan hakları adına mücadele eden diğer ülke ve kuruluşların harekete geçmesi gerekiyor. Zulme rıza zulümdür. Zulüm karşısında susan dilsiz şeytanlar olmaktan Allah’a sığınırız.” şeklinde konuştu.

Ülkede yaşanan bütün sorunları, kendi sorunları olarak gördüklerini ifade eden HÜDA PAR İl Başkanı Kalkan ise, “Kendi problemlerimizi, kendimiz çözüme kavuşturmalıyız. Sorunlarımızı emperyalistlere havale etmememiz gerekiyor. Bu düşüncemizi, hem ülkemizde yaşanan hem de İslam coğrafyalarında yaşanan sorunlar hakkında paylaşıyoruz. Kendi iç meselelerimize emperyalistleri dâhil ettiğimiz anda sorunlar, Suriye örneğinde olduğu gibi, içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Ülke olarak da alem-i İslam olarak da sorunların çözümü noktasında adalet eksenli hareket etmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde huzuru ve refahı tesis edebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İl Başkanı Levent Serdar Şahin, HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.