HÜDA PAR, depremzedelere hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunacak

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, seçim sonuçları üzerinden depremzedelere hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na oy oranlarının yüksek çıktığı deprem bölgelerindeki vatandaşlara yönelik sosyal medyada yapılan çirkin paylaşımlara tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde 11 ilde 50 bini aşkın can kaybıyla beraber büyük bir yıkım yaşandığını anımsatan Emiroğlu, ilk andan itibaren kurum ve kuruluşlarıyla, siviliyle, memuruyla ülkece seferber olduklarını söyledi.

Emiroğlu, "Bu büyük afetin etkilerini minimize etmek için bütün bir memleket olarak elbirliği ile yardıma koştuk, yaraları sarmak için koşuşturduk. Aylarca deprem bölgesinde canla başla çalışan ve halen de aynı hassasiyetle hizmetlerine devam eden herkesten Allah razı olsun. Millet olarak hepsine minnettarız." dedi.


"Depremzedeler hedef alınıyor"

İyi niyet ve samimi duygularla büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini ifade eden Emiroğlu, "İnsanî ve İslami olan da buydu. Buraya kadar her şey normal… Ancak insanlığını yitirmiş birtakım kendini bilmezler 14 Mayıs seçim sonuçları üzerinden akıl almaz değerlendirmeler yaparak depremzede vatandaşlarımızı sırf sandıktaki tercihlerinden dolayı hedef almaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyaya yansıyan bazı ifadelerin 'bu kadar da olmaz, olamaz' dedirttiğini vurgulayan Emiroğlu, "Seçim sonuçlarından memnun olmayan bazı sefihler, depremzedeler için yaptıkları yardımı başa kakmaya, yüreği yaralı kardeşlerimize minnet etmeye başladılar. İşi daha da ileriye götürüp Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına oy vermedikleri için deprem mağduru vatandaşlarımıza hakaretler edip lanet okumaya başladılar." diye konuştu.

"Meğer iyi niyetli değilmişsiniz"

"Meğer iyi niyetli değilmişsiniz" diyen Emiroğlu, "İnsanî reflekslerle de yardım etmemişsiniz. Zaten deprem bölgelerindeki varlığınız, göstermelik bazı küçük yardımlar ve depremzedeleri mahcup eden fotoğraf çekimlerinden başka bir şey olmadı. Halkımız ferasetlidir. Kimin karşılıksız bir şekilde yardım yaptığını, kimin siyasi rant için yardım yapıyormuş gibi yaptığını bildiği için tercihini Sayın Cumhurbaşkanı’ndan yana yapmıştır." açıklamasında bulundu.

"İğrenç paylaşımların sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız"

Deprem mağdurlarına yönelik yapılan hakaretlere ilişkin suç duyurunda bulunacaklarını vurgulayan Emiroğlu, şunları söyledi:

"Her fırsatta insanların düşünce ve tercihlerine saygılı olunmasını, vatandaşlara siyasi kimliklerinden dolayı farklı muamele yapılmamasını dillerine pelesenk edenlere şunu diyoruz: Adil değilsiniz, dürüst değilsiniz. Dahası insan değilsiniz ki, milyonlarca insanımızın acısına saygınız kalmamış. Felaketlerden devşirmek istediğiniz siyasi rantlarınız gerçekleşmedi diye, yüreği acılı vatandaşlarımıza karşı kullandığınız nefret diliniz ve ayrıştırmanız mide bulandırıcı bir hal aldı. Yazıklar olsun size ve insanlıktan mahrum zihniyetinize! Bu millet bir kez daha sizi ve kirli hesaplar peşinde olan zihniyetinizi gördü.

Asrın felaketi sebebiyle yüreklerde var olan kırıklığa rağmen sosyal medya mecralarında belli bir siyasi görüşte olanlar tarafından yayılan bu iğrenç tanımlamaları hakaretleri lanetliyoruz. Hukuk birimimizce tespit edilen bu tür paylaşımların sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.