HÜDA PAR Diyarbakır Başkanı Aktaş'tan şehit kabirlerine ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır Başkanı Aktaş'tan şehit kabirlerine ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır Başkanı Aktaş, PKK tarafından katledilen şehidlerin kabirlerini ziyaret etti.

Bayram namazını merkez Bağlar ilçesinde bulunan Nur Camisinde eda eden HÜDA PAR Diyarbakır Başkanı Aktaş ve beraberindeki heyet, PKK tarafından 1990’lı yıllarda katledilen şehidlerin kabirlerini ziyaretti. Aktaş, buradan 6-7 Ekim 2014'teki saldırılarda vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programına katıldı.

Programda kabirleri tek tek ziyaret eden Aktaş,  şehid ailelerinin bayramını tebrik etti.

Aktaş, daha sonra siyonistlerin Mavi Marmara Gemisi'ne yaptığı saldırıda şehid edilen Ali Haydar Bengi’nin kabrini de ziyaret ederek dua etti.

Kabir ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Aktaş, vahşetin günümüzle sınırlı olmadığına işaret etti.

Emperyalist güçlerin bölgedeki oyunlarına dikkat çeken Aktaş, İslam’ın kaybolmaya yüz tuttuğu dönemde bir avuç şuurlu Müslümanın yapmış olduğu mücadelenin "yerli uşaklarca" kabul edilmediğini ve şehidler verildiğini belirtti.

Katliamların son zincirinin de Yasin Börü ve arkadaşları olduğunu dile getiren Aktaş, "Malumunuz yine böyle bir Kurban Bayramı gününde mustazaf halkın et ihtiyacını karşılamak için mazlum halka bir lokma et vermek için kapılarını tek tek gezen gençlerimiz, insanlıktan nasibini almayan insan kılıklılar tarafından hunharca ve vahşice katledildiler. Yüreğimiz her zaman onları andıkça kan ağlıyor. Bu kardeşlerimizin Rabbim şehadetini kabul etsin, mekânlarını cennet etsin, bizleri de onların şefaatine nail kılsın." dedi.

"Kur’an ve sünnet sancağı altında birlik olmayı diliyorum"

90’lı yıllarda katledilen şehidlerin kabirlerini de ziyaret ettiğini hatırlatan Aktaş, "Malumunuz bu bölge İslam’a susamış bir halkın yaşadığı bir bölgedir. Emperyalist güçler tarafından sürekli bu halkın gerek dinini, davasını, imanını çalmak için birçok entrika çevrilmiş ve oyunlar kurulmuştur. İslam’ın kaybolmaya yüz tuttuğu o dönemde bir avuç şuurlu Müslümanın İslam’ın kaybolmaması için yapmış olduğu mücadele neticesinde İslam’ı kabul etmeyen, İslam’a asla ve asla tolerans tanımayan bazı güçler tarafından Müslümanlar şehid edildi. O dönem içerisinde yaşayan şehidlerin de kabrini ziyarettik. Rabbim onların şehadetini kabul etsin. Allah zalimlere fırsat vermesin, Müslümanların vahdetini, birliğini, beraberliğini artırsın, bu ümmete Kur’an ve sünnet sancağı altında bir araya gelmeyi nasip etsin. Tüm İslam ümmetinin bayramını tebrik ediyorum. Bu bayram inşallah Müslümanların vahdetine vesile olacak." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler