​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından 6-8 Ekim şehidlerinin kabirlerine ziyaret

​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından 6-8 Ekim şehidlerinin kabirlerine ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, PKK/HDP yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının kabirlerini ziyaret etti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, 7 Ekim 2014 tarihinde ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü, Turan Yavaş, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz'ün kabirlerini ziyaret etti.

Ziyarette Aktaş'a il başkan yardımcıları Metin Turan ile Ali Doğan eşlik etti. Şehidlerin kabirlerini tek tek gezen Aktaş, burada Yasin-i Şerif okuyarak şehidlerin ruhlarına hediye etti.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Aktaş, Yasin Börü ve arkadaşlarının bıraktığı sancağı asla yere bırakmayacaklarını belirtti.

Şehadetlerinin yıldönümünde şehidleri rahmetle anan Aktaş, yaşanan katliamı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Katliamı hatırladıkça hüzünlerinin arttığını ifade eden Aktaş, "İslam davası uğrunda zalimler tarafından hunharca katledilmiş olan kardeşlerimizin şehadeti mübarek olsun! Malumunuz şehidlerin şehadet yıldönümüne girmiş bulunmaktayız, yine hüznümüz arttı ve kardeşlerimizin hunharca katledilişleri bir bir gözlerimizin önüne geldi. 2014 yılında Batı emperyalizminin hizmetkârı, zalim, Allah'a ve onun dinine düşman kişiler tarafından Yasin Börü ve arkadaşları şehid edildi. Yasin ve arkadaşları kurban etlerini; mezhebine, meşrebine, fikrine ve zikrine bakmaksızın kapı kapı dolaşarak halka dağıtırken hunharca katledildiler." dedi.

"Bu kardeşlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız"

Şehidlerin davasını sürdüreceklerine vurgu yapan Aktaş, Yasin Börü ve arkadaşlarının mirasına sahip çıkacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Biz yaşadığımız müddetçe, Rabbim bu hayatı bahşettiği müddetçe 6-8 Ekim'de hunharca katledilen bu kardeşlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çünkü onların emekleri, İslam uğruna hak dava için döktükleri o mübarek kanları bize ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmıştır. Biz bunların birer bekçisi ve emanetçisi olacağız. Rabbim onların şehadetini kabul etsin. Allah'ın izniyle onların yolunda yürüyecek ve bıraktıkları sancağı asla yere bırakmayacağız. Şehid kardeşlerimiz; Ashab-ı Uhdud misali vahşiler tarafından katledilerek mazlum ve Müslüman gençler olarak canlarını Rahman'a teslim ettiler. Davanın ağır yükünü omuzlarımıza yüklediler. Bize düşen onların mirasına sahip çıkmak, davalarını kaldığı yerden devam ettirmektir. Rabbim Şehitlerimizin ahını yerde bırakmayacak ve zalimleri kahredecektir. Şehitlerimize selam, katillerine lanet olsun."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.