HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Dikgöz: "Kömür üreticilerin mağduriyeti giderilmeli"

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Dikgöz: "Kömür üreticilerin mağduriyeti giderilmeli"

​HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, Sarıcakaya ilçesindeki kömür üreticilerini ziyaret etti.

HÜDA PAR olarak ‘Sorunları Yerinde Tespit’ projesi kapsamında Sarıcakaya ilçesindeki kömür üretimi yapan vatandaşları ziyaret ederek, sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Dikgöz, Coronavirus salgını nedeniyle birçok meslek dalı gibi kömür üreticilerinin de mağdur olduğunu söyledi.

Devletin kömür üreticilerine destek vermesi gerektiğini belirten Dikgöz, nakdi olarak yardım yapılmasa bile üreticilerin elindeki kömürü iyi bir fiyata alarak destek olması gerektiğini belirtti.

Ziyarettin ardından açıklamalarda bulunan Dikgöz, "Geçen yıllara göre maliyetlerinin arttığını ve yükselmesi gerekirken aksine kömür fiyatlarının da düştüğünü bu nedenle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler. Memleketlerinden binlerce kilometre uzakta maişetlerini temin etmek için buraya kadar gelen ve işçi ücretlerini ödemekte dahi sıkıntı çeken bu kardeşlerimize yetkililer yardımcı olmalıdır." dedi.

Kömür üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirten Dikgöz, "Covid-19 salgını nedeniyle devlet birçok meslek grubuna yardım elini uzattı. Bu vatandaşlarımıza yönelik bir yardım çalışması başlanmalıdır. Nakdi yardım yapılamıyorsa en azından ellerindeki kömür hak ettiği değerinde devlet tarafından satın alınmalıdır. Bu salgın hastalık ancak birlikte hareket ederek, sıkıntıda olanların sıkıntıları giderilerek atlatılabilir. Zira medeniyetimizde komşumuz aç iken, sıkıntıda iken bizim evimizde rahat oturmamız hiçbir zaman hoş karşılanmamıştır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler