HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Yaraları sarmaya çalışıyoruz

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, amaçlarının deprem bölgesinde yaraları sarmak olduğunu belirtti.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki depremlerde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye, evleri yıkılan vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Kaya, deprem bölgesinde ziyaretlerini sürdürüyor.


Depremin ilk anından itibaren depremzedelerle bir araya gelen HÜDA PAR yetkilileri, afet bölgelerindeki sorunları tespit edip çözüm için gerekli girişimlerde bulunuyor.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Kaya, İl Başkanı Faruk Göçer ve beraberindeki heyet, Nurdağı ilçesinde ve kırsal mahallelerinde depremlerde vefat eden vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Beraberindeki heyetle birlikte deprem sonucu birçok evin yıkıldığı ve birçok kişinin hayatını kaybettiği kırsal Şatırhüyük Mahallesi'ndeki depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Kaya, yıkılan evlerde incelemelerde bulundu.

Yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Kaya, HÜDA PAR olarak depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin yanında olduklarını söyledi.

Kaya, "Depremin vurduğu 11 şehrimize ilk günden itibaren ulaşmaya çalıştık. Depremin ilk günlerinde ağırlıklı olarak şehir merkezlerine ulaştık. Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır Gaziantep, Adana, Elazığ ve Kilis bütün şehirlerimizi geziyoruz. Depremin acil olan ağır yaraları sarıldıktan sonra 3-4 gündür depremden etkilenen köylerimizi dolaşıyoruz." dedi.

Depremin yaralarının büyük yardımlaşma ve dayanışma ile sarılmaya çalışıldığını belirten Kaya, "Hamdolsun yaraların büyük bir kısmı sarılmış. Gezdiğimiz köylerde yardım ulaştırılmayan yerin kalmadığını gördük. Bu da bizi sevindiren taraflardan bir tanesi. Ama tabi henüz bu süreç devam ediyor. Evleri yıkılanlar, evleri hasar görenler, zarar görenler mevcut. Özellikle köylerde halkımızın büyük bir kısmı çadırlarda. Bunun ikinci aşamasında konteyner ve kalıcı konutların yapılması çerçevesinde de bir çabanın olduğunu gördük. Ama bunun devam etmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgelerine yardımların planlı ve düzenli bir şekilde devam etmesi gerektiğini ifade eden Kaya, şunları söyledi: "Bu anlamda bizim halkımıza çağrımız şudur; yardımlar kesintiye uğramasın. Bu uzun soluklu bir mücadeledir. Kısa sürede olup biten bir şey değildir. Vatandaşlarımız uzun süre dışarıda kalacaklar. Uzun bir süre ihtiyaçlarını gideremeyecek durumdadırlar. Bir anda buraya yoğunlaştıktan sonra geri dönmek burada ki vatandaşlarımıza zarar verecektir. Kademeli olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçları bittikten sonra sorun giderilene kadar burada kalmak gerekir."

"Gün birlik günüdür" diyen Kaya, "Bu bizim temel sloganımızdır. Gün beraberlik günüdür, kenetlenme günüdür, kardeşlik günüdür. Biz bugün bunu sağlayamazsak hangi gün sağlayacağız?" diye sordu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.