HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: Adaya göre seçmenlerimizi yönlendireceğiz

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: Adaya göre seçmenlerimizi yönlendireceğiz

​HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, 31 Mart yerel seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceklerine dair, "Yerine ve adayına göre seçmenlerimizi yönlendirme şeklinde bir strateji izleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

31 Mart yerel seçimlerine bazı nedenlerden dolayı girmeyeceklerini açıklayan HÜDA PAR'ın, yerel seçimde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yaptığı açıklamayla merak edilenlere yanıt verdi. Bir çok yerde seçimin sonucunu etkileyebileceklerini vurgulayan Sağlam, seçimde yerine ve adayına göre seçmenlerini yönlendirme şeklinde bir strateji izleyeceklerini belirtti.

31 Mart yerel seçimlerinin hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Sağlam, seçimlerin yeni bir ümit ve fırsat doğurduğunu, bu seçimin de Türkiye ve bölge açısından yeni bir ümit kapısı açması temennisinde bulundu.

"Seçimleri bir beka sorunu olarak görmüyoruz"

Bütün seçimlerin kendine göre bir önemi olduğunu vurgulayan Sağlam, "Bu seçim de önemlidir, önceki seçim gibi. Ama biz, seçimleri bir beka sorunu olarak görmüyoruz. Yerel idarecileri seçme çalışması olarak görüyoruz. Biz, seçimlere bu gözle bakıyoruz. Evet, idarecilerin kim olduğu önemlidir. Nasıl bir idareci seçerseniz öyle idare edilirsiniz. Bundan dolayı seçimlerde kimin idareci seçileceği tespiti önemlidir. Buna önemsizlik atfedilmesi ve bir beka sorunu olarak ele alınması doğru değildir." dedi.

"Yerine ve adayına göre seçmenlerimizi yönlendirme şeklinde bir strateji izleyeceğiz"

HÜDA PAR olarak seçime katılmama yönünde bir karar aldıklarını hatırlatan Sağlam, "Ama 31 Mart'ta ne şekilde oy kullanacağız, teşkilatımızı, arkadaşlarımızı ve seçmenlerimizi nereye yönlendireceğiz konusunda bir açıklama yapmadık. Gerekirse bu konuda da açıklama yaparız. 'İsteyen istediği şahsa oy verebilir.' şeklinde bir kanaatimiz ve düşüncemiz yoktur. Teşkilat ve seçmen olarak parti disiplini en iyi olan partilerden biriyiz. Elbette seçmenlerimizin gözü, partinin genel merkezinde olacaktır. Bu konuda biz de gerektiğinde yerine göre hangi adayın ne şekilde destekleneceği konusunda açıklama yapabiliriz. Açıklama yapma gerekli midir, değil midir, ne zaman açıklanır? Bu karar, istişare neticesinde sonradan kararlaştıracağımız bir husustur. Ama şunu söyleyebiliriz ki, yerine ve adayına göre seçmenlerimizi yönlendirme şeklinde bir strateji izleyeceğiz İnşallah." diye konuştu.

"Halkımıza en iyi hizmet edecek aday kimse o yönde bir karar alırız"

Halka hizmet için var olduklarını ve bunun gayreti ve çalışması içerisinde olduklarını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, şunları kaydetti:

"Seçimlerde de hangi adaya oy verileceğinin tespiti, bunun belirlenmesi bize göre hizmettir. Hangi aday, halkın değerlerine, örfüne, âdetine, gelenek-göreneklerine bağlıysa ve daha iyi hizmet edeceğini düşünüyorsak seçimlerde ondan yana tavır takınacağız. Bu konuda bizim yanlış yapmayacağımızdan emin olsunlar. Biz en iyi adayı, halkımıza en iyi hizmet edecek aday kimse o yönde bir karar alırız. Seçime daha iki ay var. Elbette sadece propagandalara, adaylara göre karar vermeyeceğiz. Her adayın bir geçmişi, kişiliği, durduğu yer ve duruşu vardır. Her adayla ilgili geniş bilgi elde ettikten sonra bir karar aşaması çıkar. Bunu ilan eder miyiz veya etmez miyiz ayrı bir konudur."

"Herkes kendi yapısına göre, duruşlarına göre ittifak yapar"

Partiler arasındaki ittifak görüşmelerine de değinen Sağlam, "Biz ittifakları doğal karşılıyoruz. Kimin kiminle ittifak yaptığı önemli değil. Yani 'birilerine göre hak olarak görülen' ittifakı, diğerlerine 'Neden ittifak yapıyorsunuz' şeklinde sorgulamayı çok doğru bulmuyoruz. Kendi aralarında yaptıkları ittifak kendilerini ilgilendirir. Bu açıdan çok yorum yapmıyoruz. Herkes kendi yapısına göre, duruşlarına göre ittifak yapar. Seçim öncesi söylemler ile seçim ittifakları sırasındaki sözleri halkımız değerlendirecektir. Neticede bu bir ittifaktır. Herkes kendi yapısını bu şekilde ortaya koyacaktır. Bu açıdan söylemlerine dikkat edecekler." diye konuştu.

"HÜDA PAR olarak birçok yerde sonucu etkileyeceğimizi düşünüyoruz"

24 Haziran seçimlerinde yaklaşık 200 bin civarı oy aldıklarını anımsatan Sağlam, bu sonucun il ve ilçeler kapsamında düşünüldüğünde 200-300 oyla belediye başkanlığını kazanıp kaybetme durumlarının söz konusu olduğuna dikkat çekti.

"O açıdan, 'yerel seçimlerde bir oy, bir oydur." diyen Sağlam, "Sadece partinin niteliği ve duruşu değil sayısı da çok önemlidir. Bir partinin belirleyici olması, oy sayısının çok fazla olmasının ötesinde bir iştir. Bu açıdan biz, belirleyici olacağımıza inanıyoruz. Bu konuda hassas dengeler var. HÜDA PAR da bu hassas dengelerde doğru tarafta bulunarak bunu belirleyecektir. Kilit parti demek çok iddialı olur ama birçok yerde sonucu etkileyeceğimizi düşünüyoruz. Daha önceki seçimlerde de sonucu belirleyecek potansiyelimiz vardı." ifadelerini kullandı.

"Çukur olaylarını sadece çukurun kazılmasından itibaren görmemek lazımdır"

Geçmişte yaşanan "çukur olaylarına" da değinen Sağlam, "Çukur olaylarından halkımız büyük zararlar gördü. Ancak çukur olaylarını sadece çukurların kazıldığı zamanla da değerlendirmemek lazım. Bu şekilde görmek, çözüm odaklı yolların bulunmasını engeller. Mevcut durumu gördüğümüz gibi öncesini de görmemiz lazım. Her zaman olumsuzluklara sebebiyet verecek durumlardan ve kayırmalardan kaçınmak lazım. Bunu söylerken, olayları meşru veya normal gördüğüm anlamında söylemiyorum. Ancak süreç çok önemlidir, diyorum. Sorunlarla ilgili tedbirler, zamanında ve yerinde geliştirilirse, ülke olarak, millet olarak yıkım ve zararların önünü almış olacağız. Bu nedenle, sorunlarımızı ele alırken sebep ve sonuçları birlikte değerlendirmede fayda vardır. Ümit ediyorum ki halkımız ve şehirlerimiz böylesi bir yıkımı bir daha yaşamasın." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler