HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Bugün yaraları birlikte sarma günüdür

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Bugün yaraları birlikte sarma günüdür

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Malatya’da gazetecilere yaptığı açıklamada "Bugün yaraları birlikte sarma günüdür, bugün birbirimize yardım elini, dostluk elini, kardeşlik elini uzatma günüdür." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek ve Kurucaova mahallelerinde depremzedeleri ziyaret ederek, sorun ve problemlerini dinledi, acılarını paylaştı.

Yapıcıoğlu, depremde yakınlarını kaybedenlerin taziyelerine katıldı, başsağlığı ve sabırlar diledi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde depremden yaralananları ziyaret eden Yapıcıoğlu, yaralı depremzedelere geçmiş olsun temennisinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, depremde evleri zarar gören mağdurların çadırlarına giderek sabır temennisinde bulundu.

Yapıcıoğlu, Malatya Kültür Merkezinin bahçesindeki çadır kenti ziyaret etti, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi, depremzedelere geçmiş olsun temennisinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, daha sonra basına önemli açıklamalarda bulundu.

"Depremin yaralarını bütünüyle sarana kadar çalışmalarımız devam edecek"

Yapıcıoğlu, depremin ilk günündeki sorun ve sıkıntıların hafiflediğini belirterek, "Bazı köylerimizi ziyaret ettik. Hastanelerde depremde yaralanan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Çadır kentlerde vatandaşları dinledik, sorun ve sıkıntılarını dinledik not ettik, ilgili makamlara bildirmek ve onların dertlerine çözüm bulmak yaralarına merhem olmak için inşallah bundan sonra da depremin yaralarını bütünüyle sarana kadar bu çalışmalarımız devam edecek. Depremin ilk günlerindeki sorun ve sıkıntıların büyük oranda hafiflediğini ya da ortadan kalktığını görmek mümkün." dedi.

Yapıcıoğlu, Malatya’daki depremzedelerin sorunların kamuoyu ile paylaştı.

Normale dönmenin zaman alacağını belirten Yapıcıoğlu, "İlk başta belki vatandaşların barınma ve gıda talepleri vardı, büyük oranda barınma ve gıda ile ilgili sorunlar çözülmüş gözüküyor. Bazı yerlerde halen daha çadırla ilgili eksiklikler var, diğer bölgelerde tespit ettiğimiz yine vatandaşların banyo ve tuvalet ihtiyaçları ilgili şikayetler, kısmen de olsa burada da devam ediyor. Ama önemli oranda buralarda çözülmüş durumda. Kültür Merkezinin önünde kurulan bir çadır kent var, daha doğrusu oraya kurulan AFAD çadırları var, oradaki vatandaşların oradan ayrılma ile ilgili dile getirdikleri bazı sıkıntılar var. Bazı kırsal mahallelerde bulunan vatandaşların özellikle büyük yıkım yaşayan köylerde çadır sıkıntısının yanında bir de hayvanları için barınak istiyorlar. İnşallah biz tespit ettiğimiz bütün bu sorun, şikayet ve talepleri elimizden geldiğince bizim çözebileceğimiz sorunları biz kendimiz çözeceğiz, merhem olabiliyorsak yapacağız, ama devlet imkanlarıyla ya da kamunun imkanlarıyla ancak çözülebilmesi mümkün olan sorunları da ilgili makamlara götüreceğiz." şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, "Bu büyük çaplı depremin on binlerce can kaybına sebep olan ve yine on binlerce binanın yıkılmış olmasına ya da yıkılması gereken bir hale, ağır hasarlı bir duruma gelmesine neden olan bu depremin yaralarını ancak milletçe hep beraber el ele vererek inşallah saracağız." diye ekledi.

Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu yaptığı basın açıklamasından sonra, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Malatya Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.

Yapıcıoğlu, burada Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile bir toplantı gerçekleştirdi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda deprem çalışmaları ele alındı.

Yapıcıoğlu, toplantının ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ile birlikte basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"Milletimiz başarılı bir sınav vermiştir, elinden gelen çabayı ortaya koymuştur"

"Bu kadar geniş çaplı bu kadar ciddi hasar veren bir felaketin sadece merkezi hükümet sadece yerel yönetimler yada bu ikisinin çabalarıyla çok hızlı bir şekilde sarılması mümkün olmayacaktı." diyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Sivil topluma da çok ciddi vazifeler düşüyor. Hamdolsun bu felakette milletimizin küçüğü ile büyüyle sivil toplum kuruluşlarıyla hatta şahıslarıyla, şirketleriyle, hayırseverleriyle hep beraber milletçe bu felaketin, enkazının bir an önce kaldırılması hayatın bir an önce normale dönmesi bunlardan etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılanması konusunda ben inanıyorum ki milletimiz başarılı bir sınav vermiştir, elinden gelen çabayı ortaya koymuştur. Belki bazı kurtarma ekipleri başta olmak üzere, kendi canlarını tehlikeye atarak bir fazla can kurtarma derdine, çabasına düşmüştür. Sağlık personeli hatta çok ciddi fedakârlıklar ile belki hiç durup dinlenmeden uyumadan hizmet vermeye gayret sarf etmişlerdir. Bütün altyapısı ya da üst yapısı tahrip olan şehirlerimizin belediyelerine çok ciddi bir yük binmiştir. Merkezi hükümetin keza yükü artmıştır."

"Bugün birbirimize yardım elini, dostluk elini, kardeşlik elini uzatma günüdür"

Yapıcıoğlu, dayanışma ve birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaparak, "Bugün şu veya bu siyasi görüşün şu veya bu siyasi partinin bütün farkların ortadan kalkması gerekiyor. Bugün yaraları birlikte sarma günüdür, bugün birbirimize yardım elini dostluk elini, kardeşlik elini uzatma günüdür. Biz de bu anlamda bu deprem bölgesinde bize ne düşüyor ne yapabiliriz, elimizden gelen çabayı ortaya koymak, depremden zarar gören kardeşlerimizin imdadına yardım çağrılarına yetişmek için bütün deprem bölgelerini dolaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yaraların bir an önce sarılmasına katkı sunmaya gayret sarf ediyoruz"

HÜDA PAR olarak depremin ilk anlarından itibaren yaraların sarılması için gayret sarf ettiklerini belirten Yapıcıoğlu, "Genel başkan yardımcılarımızla birlikte 12 ayrı ekip kurduk, bazı vilayetlerimiz çok ciddi hasar aldığı için merkezi ayrı onun taşra ilçelerini ayrı ekipler halinde geziyoruz ve o yaraları sarmaya gayret sarf ediyoruz. Bizzat yetişebildiğimiz veya yapmamız gereken bir şey varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Gözden kaçan, yapılması gereken belediyelerin ya da merkezi hükümetin yada AFAD’ın koordinasyon merkezlerinin yetişmesi gereken eksiklikleri de not edip onu ilgililere bildirip o yaraları bir an önce sarılmasına, bu şekilde bir katkı sunmaya gayret sarf ediyoruz. Bugün de Malatya ziyaretimiz bu kapsamda gerçekleşti. Birkaç yere uğradık yaralılarımızı ziyaret ettik, bazı köylere gittik, çadır kentlerimizi ziyaret ettik. Vatandaştan gelen talepler, onlardan gelen şikayetleri de sayın başkanımıza bildirdik. İnşallah onların da bir an önce giderilmesi konusunda elde gelen bütün çabanın ortaya konacağından biz eminiz. İnşallah bir an önce o eksikleri de giderilir." şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ise, kentte meydana gelen hasar ve hasarlara karşı yapılan çalışma ve çabayı kamuoyu ile paylaştı.

Yapıcıoğlu, basın açıklamasının ardından, İletişim Başkanlığınca, basına tahsis edilen karavanı ziyaret ederek, burada gazetecilerle sohbet etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.