HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Vekili Akyüz'den Hicri Yılbaşı Mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla bir mesaj paylaşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Vekili Mehmet Emin Akyüz, Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye hicretinin zorlukların ardından büyük zaferlere kapı aralanmasının gösterilmesi açısından önemlidir.

Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhivesellemin Mekke'den Medine'ye hicretiyle başlayan hicri takvimin 1445'inci yılbaşı nedeniyle HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Vekili Mehmet Emin Akyüz, tebrik mesajı paylaştı.

Mesajında hicretin İslam tarihindeki önemine vurgu yapan Akyüz, "Mekke’den Medine’ye yapılan hicret, insanlık tarihinin seyrini değiştiren bir milattır. Miladi 622 yılında çıkılan hicret yolculuğu, bizlere umutların hep taze tutulması gerektiğini, Müslümanın hayatın davası adına yeise düşmemesi gerektiğini göstermiştir. Hicret, zorlukların ardından büyük bir zafere nasıl kapı aralandığını göstermesi açısından önemli bir milattır." dedi.

Akyüz, "Bu duygu ve düşüncelerle Hicri yılbaşının İslam'ın hâkimiyeti için çalışanlara feyiz ve direniş getirmesini; Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışa vesile olmasını; zülüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimize kurtuluş ve zaferi müjdelemesini, dünyadaki tüm muhacirlere bir kurtuluş kapısı aralamasını Cenab-ı Allah'tan tüm samimiyetimizle niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.