HÜDA PAR Mersin'den bayramlaşma etkinliği

HÜDA PAR Mersin'den bayramlaşma etkinliği

Mersin’de HÜDA PAR il başkanlığı binasındaki bayramlaşma etkinliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Bayramlaşma etkinliğine HÜDA PAR üye ve gönüllerinin yanı sıra Mersin Mustazaflar Cemiyeti, Bilge Eğitim-Der’in yanında halkın  katıldığı bayramlaşma etkinliği karşılıklı bayramlaşmanın ardından verilen ikramlarla devam etti.

28 Şubat ve FETÖ mağdurları Mersin İnisiyatifi adına konuşan Ercan Fidan, "Bizler bugün burada bayramlaşma ziyaretinde rahat bir şekilde bulunabilirken dünyanın birçok yerinde ki Müslüman kardeşlerimiz zor durumlarda acı, gözyaşı içerisinde bayramlarını geçirmek zorunda kalıyorlar Rabbim onların ve bizim yardımcımız olsun." dedi.

Fincan, "Diğer bir husus olan Yusufi kardeşlerimizin mağduriyetleri, uzun yıllar cezaevlerinde ailelerinden çocuklarından uzak bayramlarını geçirmeleri içimizi yakın diğer bir husustur. Biz inisiyatif olarak bu mağduriyetlerin takipçisi olacağız ve sizlerden de talebimiz gündeminize alıp onlara ses olmanızdır." şeklinde konuştu.  

Fidan’ın ardından HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Fevzi Hira söz alarak parti olarak bu mağduriyetlerin giderilmesi için birtakım girişimlerde bulunduklarını gerekli mercilerle görüştüklerini İfade etti.

Karşılıklı istişarelerin ve verilen ikramların ardından bayramlaşma etkinliği yapılan duaların ardından bayramlaşma etkinliği sona erdi.

Öte yandan partiler arası bayramlaşma kapsamında HÜDA PAR, Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti.

HÜDA PAR İl Başkanı Fevzi Hira ve beraberindeki heyeti Saadet Partisi İl Başkanı Soner Çontar karşıladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Soner Çontar 15 Temmuz’un ardından daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

HÜDA PAR İl Başkanı Fevzi Hira ise Çontar’ı tasdikleyerek 28 Şubat ve FETÖ mağduru Yusufilerin durumları hakkında Çontar’ı bilgilendirdi.

Yusufilerin sesi olmak konusunda bütün vicdan sahibi kimselerin destek olunması gerektiğini belirten Hira, bir an önce yeniden yargılanmaları suretiyle özgürlüklerine kavuşturulmalarının gerektiğini ifade etti.

Ziyaret karşılıklı istişarelerin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA) 











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.