Hukukçu Necmettin Aydın: Adli tatil adaletsizliktir

Hukukçu Necmettin Aydın: Adli tatil adaletsizliktir

​Hukukçu Necmettin Aydın, adli tatil uygulamasının adaletin gecikmesine neden olduğunu savunarak bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini söyledi.

Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Refah Partisi 20. Dönem Zonguldak Milletvekili Hukukçu Necmettin Aydın, 20 Temmuz'da başlayıp 31 Ağustos'ta sona eren adli tatil uygulaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Adli tatilde, acil mahkemeler dışında herhangi bir davanın görülemediğini hatırlatan Aydın, bu uygulamanın adaletsizliğe yol açtığını savundu.

Türkiye'de gerekenden fazla tatil yapıldığını belirten Aydın, "Hafta sonu, bayram tatilleri, milli bayramlar, dini bayramlar toplayın alt alta yazın üzerine de 45'i ekleyin 160-180 gün tatil var. Yani bu ne demektir? 365 gün, bir yılın yarısı adliye tatil. Bu, adalet kavramına da insanlığa da Anayasa'ya da çalışma haklarına da diğer memurlara da haksızlık." dedi.

Aydın, güvenlik ve sağlık hizmetlerinde tatil uygulamasına gidilmediği gibi adli hizmetlerde de uzun süreli tatile gidilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Dolayısıyla ülkemizin adalet sisteminin en büyük yanlışı adli tatildir. Derhal kaldırılmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Süresiz nafaka sorununa değinen Aydın, nafakada; alıcının durumu, mağduriyeti, maddi durumu, giderleri ve samimiyeti, dosyadaki gerekçe ve sebeplere bakılıp ona göre karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Aydın, "Hiçbir şekilde iki tarafı da mağdur etmemek için çalışılmak zorunda. Ancak bu tür davalarda, kararlarda her tarafı memnun etmek mümkün değil. Her zaman için nafaka alıcısı az olduğunu iddia edecek, nafaka vericisi de çok olduğunu iddia edecektir. Nafakayı istismar eden kadınlar varsa, elbette ki hakimler veya savcılıklar takiple bu istismarı önleyecek bilgi ve belgelere ulaşıp mağduriyeti veya nafakayı kaldırmaları gerekir." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.