Hz. Muhammed’in hayatı bizim için örnek bir hayat

Hz. Muhammed’in hayatı bizim için örnek bir hayat

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Umre ödüllü Siyer-i Nebi Sınavı'nda dereceye girerek umreye giden ve dün kutsal topraklardan dönen öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

Kutsal topraklardan dönen öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, Hz. Muhammed’in hayatının bizim için örnek bir hayat olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesinin birlikte organize ettiği Umre ödüllü Siyer-i Nebi Sınavı'nda dereceye girerek umreye ve dün kutsal topraklardan dönen 48 öğrenci ile yemekte bir araya geldi.

Restoranda düzenlenen yemek programına, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ilçesi Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve Umreden dönen öğrenciler ile aileleri katıldı.

"Efendimizin hayatı bizim için örnektir"

Hz. Muhammed’in hayatının Müslümanlar için örnek olduğunu söyleyen Şimşek, “Umre ibadetlerini yerine getiren 48 gencimiz çok şanslılar. O mukaddes topraklara bu kadar erken yaşta gitmek herkese nasip olmuyor. Efendimizin hayatı bizim için örnektir. Efendimizi okumak anlamak ve yaşamak zaten üstümüze bir görevdir. Dolayısıyla biz bir taraftan Peygamber Efendimizin hayatının anlaşılmasına vesile olacak bir yarışma, bir taraftan da muhteşem bir ödül." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Biz bu projeyi ilk olarak Diyanet İşleri Başkanımızla görüştük, o da bize çok güzel olacağını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bastırdığı, ‘Peygamberin izinde’ adlı kitaptan satın alarak yaklaşık 48 bin öğrencimize dağıttık. Daha sonra da öğrenicilerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüz tarafından hazırlanan sorularla sınava tabi tutuldu. Bu sınavda başarılı olan her okulun birincisini de umreye gönderdik. Bu genç yaşlarında umre ibadetine nail olan kardeşlerimi kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler