İdam kararları, Aksaray'da lanetlendi

İdam kararları, Aksaray'da lanetlendi

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından yapılan basın açıklamasıyla, Mısır'da aralarında seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de bulunduğu toplam 106 müslümana verilen idam kararları kınandı.

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından organize edilen basın açıklamasına, Aksaray Milletvekilleri, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, STK temsilcileri ve halk  katıldı.

Cunta yönetiminin idam kararlarını protesto etmek için Aksaray Hükümet Meydanı’nda yapılan protesto eyleminde okunan basın açıklaması ile idam kararları sert bir dille kınandı.   

Basın açıklamasını Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Aksaray Memur-Sen Başkanı Şaban Bülbül okudu.

“Katil Sisi’yi lanetlemek için buradayız”

Konuşmasında toplanma amaçlarının katil Sisi’yi lanetlemek ve mahkemenin verdiği bu haksız kararları protesto etmek olduğunu belirten Bülbül, “ Katil Sisi’yi lanetlemek için buradayız. Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız. Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız. Hafta sonu darbe hukuku, Mursi, Bedii ve Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi. Yazıklar olsun.” dedi.

“Darbeciler yargı önünde hesap vermelidir”

Bülbül, açıklamasının devamında, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye ve Mısır halkına karşı verilen kararların haksız ve hukuksuz olduğunu belirterek,“ Mursi'ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırılar ile despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır'daki vahşetim tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek, dünyada eşine az rastlanır örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir” ifadelerini kullandı.

“Batı’dan medet umma devri bitmiştir.”

Konuşması sık sık tekbirlerle kesilen Bülbül, Birleşmiş Milletler ve Batı’dan medet umma devrinin sona erdiğini vurgulayarak, “BM’den adalet bekleme devri kapanmıştır. Diktatörlerden aman bekleme devri sona ermiştir. Gün bugündür.  Bütün İslam âlemi,  emperyalist güçler tarafından sömürülmekte olan milletler özgürlüklerini kazanıncaya kadar susmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Bülbül son olarak “ Mısır, Gazze, Suriye, Irak, Arakan, Bangladeş ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, emperyalizm tarafından sömürülen ne kadar ülke varsa, özgür kalıncaya kadar mücadele edeceğiz. Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak, örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu, Memur-Sen ve Aksaray STK Platformu olarak deklare ediyoruz. Mursi dahil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi’nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır.” şeklinde konuştu. (Ömer Yıldırım-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.