Iğdır Üniversitesi demokrasi nöbetine destek verdi

Iğdır Üniversitesi demokrasi nöbetine destek verdi

“Demokrasi Nöbetinin” 12. gününde Paralel Yapının darbe girişimini protesto eden Iğdırlıların, Valilik binasının önündeki demokrasi nöbetine, Iğdır Üniversitesi de düzenlediği programla destek verdi.

Iğdır'da demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve bayraklarıyla Iğdır Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliğe yoğun bir ilgi gösterdi.Toplanan kalabalığa, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murad Aydın Şanda, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve üniversite çalışanları da eşlik etti.

Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aydın Şanda, 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemizin bazı kurumları, bazı devlet içerisindeki teröristler tarafından kısmi olarak işgal edilmiş olduğunu belirtti. Rektör Vekili Şanda darbe girişiminde bulunanların Türkiye'yi bir gecede kargaşa ortamına sokmayı amaçladıklarını, yaşananların herkesi olduğu kadar akademisyenleri de derinden yaraladığını anlatan Şanda şunları söyledi: "Başarısız olmaya mahkûm olan bu kalkışma en hafif tabirle bir vatan hainliğidir. Huzura ve barışa aç milletimizin evlatları olan Mehmetçik'i kullanarak hain emellerini gerçekleştirme hayallerine kapılan bu zavallı meczuplar, yine bu milletin öz evladı olan polislerimizi şehit edecek kadar gözlerini karartmış, şuurlarını yitirmişlerdir. Bizler vatanına ve milletine aşık, demokrasiye yürekten inanan ve onun için gerekirse canını bile ortaya koymaktan çekinmeyen akademisyenler olarak halkın iradesine, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ına sonuna kadar destek veriyor, hainlerin en ağır şekilde cezalandırılacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu hainler TRT'de ülkeye el konuldu denilen korsan bildiriyi bir sunucuya okutacak kadar alçaklaşmışlardır. Bütün bu yaşananlar demokrasiye inanmış milleti şok ettiği gibi, biz akademisyenleri de derinden yaralamıştır. Başarısızlığa mahkûm edilmiş bu hain kalkışma en hafif tabiri ile bir vatan hainliğidir.

"Rektör Vekili Şanda’dan sonra söz alan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şadi Eren de darbe girişiminin başarısız olmasında en büyük başarının vatandaşların demokrasiye sahip çıkmaları olduğunu kaydetti. “Darbe darbeyi yapanlara oldu” Prof. Dr. Eren, “Halkımızın ve devlet yetkililerimizin basireti sayesinde çok büyük bir faciadan Türkiye dönmüş oldu ve bu kiriz çok büyük fırsatları beraberinde getirecek. Belki az şey kayıp edilmiş olacak ama çok şey hepimiz için iyi olacak. Bizler her birimiz hayatımızda bir takım musibetleri, bir takım zor durumların, kriz tarzındaki zor durumların bir fırsatta dönüştüğünü tecrübelerimizle görmüşüzdür. Dolayısıyla 80 milyonu ilgilendiren böyle büyük bir olay öyle inanıyorum ki hepimiz için çok büyük kazançları beraberinde getirecektir. Türkiye dünya üzerindeki en ilginç ülkelerden birisi ve dünyanın başka bir ülkesinde Türkiye’deki benzer olayların gelmesi, 1 yılda yaşanan olayların yaşanması için belki oralarda 10 yıl gerekir. Ama Türkiye’de geceler hamiledir, öyle ki yarın darbe de olabilir. Geçen günlerde olduğu gibi. Ama darbe darbeyi yapanlara oldu.

En büyük darbeyi yediler. Böyle olunca da aksi darbeye dönüştü.” dedi.Programda daha sonra konuşan Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akgün de şöyle konuştu: “Bu mukaddes vatan, bu mübarek memleket, sırtında taşıdığı bu mübarek milletle ayakta durmaktadır. Bu milletin tarihi çok derindir. Asırlık çınarlar gibi Anadolu’nun sinesine kök salmış, semalara doğru ser çekmiş muhteşem bir millettir. Bu millete ihanet edeni Allah iflah etmez.” dedi.Son olarak sözü alan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, yaptığı konuşmada, 12 gündür demokrasi nöbeti tuttuklarını belirterek, "O gün nasıl birlikteysek bu gün de bu birlik ve beraberliği devam ettiriyoruz, yarın da devam ettireceğiz. Sizler buraya gelerek 'Biz demokrasiyi seviyoruz, yaşatmak istiyoruz.' diyorsunuz. Eğer demokrasi olmasaydı sizler bugün burada olamayacaktınız. Evlerinizde kapalı kalacaktınız, sokaklardan tanklar geçecekti, silahlı askerler görecektiniz. Bugün onları görmüyorsunuz, nedeni ise sizin demokrasiye olan bağlılığınız ve onu savunmak için kararlı duruşunuzdur." diye konuştu.Okunan duaların ardından ilahilerle devam eden programda, Iğdır Üniversitesi tarafından hazırlanan ikramlar vatandaşlara dağıtıldı.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.