Iğdır'da geleneksel Ehl-i Beyt paneli

Iğdır'da geleneksel Ehl-i Beyt paneli

Her yıl Iğdır Üniversitesi’nde geleneksel olarak düzenlenen Ehl-i Beyt Paneli’nin bu yıl 7. si düzenlendi.

Büyük bir ilgi gören panele, Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ve Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Behlül Salmanlı’nın yanı sıra, Iğdırlı vatandalar ile üniversite öğrencileri  katıldı.

Panele Prof. Dr. Mehmet Atalan, Hasan Karabulut ve Arif Taşdemir panelist olarak katıldı. Her yıl farklı bir konuyla ele alınan panelde bu yılın konusu "Cafer-i Sadık" oldu.

Panelde, açılış konuşmasını Iğdır Üniversitesi Caferilik Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin yaptı.

7. Ehl-i Beyt Paneli’nin başkanlığını yapan Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren konuşmasında, farklılıkların rahmet olarak algılanması gerektiğini belirtti.

Programa konuşmacı olarak katılan Iğdır Ehl-i Beyt alimlerinden Arif Taşdemir, Cafer-i Sadık'ın hayatı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Atalan da panelde, "Tarihsel süreçte Cafer-i Sadık" konulu bir konuşma  yaptı.

Son panelist olan Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut da, "Kur'an ve Sünnet bağlamında Cafer-i Sadık" konusunda bilgi verdi.

Panelde yapılan konuşmaların ardından   Iğdır Valisi Davut Haner, panele başkanlık yapan Prof. Dr. Şadi Eren  ve panelistlere plaket takdim etti.  (Zülfü Dinç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler