Iğdır'da "Muhammedi şuur ve ahlak" konferansı

Iğdır'da "Muhammedi şuur ve ahlak" konferansı

Iğdır'da "Muhammedi şuur ve ahlak" temalı konferans düzenlendi.

Iğdır İmam Hatip Ortaokulunun davetlisi olarak Iğdır’a gelen Yazar Ahmet Turgut, Kültür Sarayında "Muhammedi şuur ve ahlak" temalı konferans düzenlendi.

Konferansta kalp ile akıl arasındaki dengenin doğru tanzim edilmesi gerektiğini vurgulayan Turgut, "Kur´an bizlere kalp ile akletmemizi emreder. Akıl tutarlılık, kalp ise uyumluluk arar. Akılcılık veya kalpçilik illetine düşüldüğü zaman Kur´an´ın öngördüğü insan modelinin oluşma ihtimali ortadan kalkar." dedi.

Kur'an'ın ilk ayeti olan "oku" emrine değinen Turgut, Muhammedi olmayı Allah'ın adıyla okumak olarak ifade etti.

Kur'an'ın hem uyardığını hem de müjdelediğini dile getiren, Muhammedi tebliğ modelinde insanlara bu esasa göre yaklaşıldığını belirtti.

Hz Muhammed'in "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim" sözüyle kendi misyonunu tanımladığına ve ahlak temalı bir portre çizdiğine dikkat çeken Turgut, Muhammedi ahlakın en temel prensibinin Allah'ın ahlakıyla ahlaklanmak olduğunu belirterek, "Resullah'ı Kur´an ile takip etmeliyiz. Resulullah olmadan Kur'an, Kur'an olmadan Rasulullah anlaşılamaz." şeklinde konuştu.

Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Yazar Ahmet Turgut'a bakır işlemeli saat ve yöresel kıyafetli bebek hediye etti. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler