İkra Eğitim Derneği, Umut Kervanı koordinasyonunda Kahramanmaraş'ta psikososyal destek merkezi kurdu

Diyarbakır'da faaliyet gösteren İkra Eğitim Derneği, Kahramanmaraş'ta Umut Kervanı, IHO Ebrar, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı ortaklığıyla yürütülen çalışmaklar kapsamında çocuklara yönelik psikososyal destek merkezi kurarak faaliyete başladı.

İçerisinde psikolog, aile uzmanı, sosyal destek uzmanı gibi çok sayıda uzman eğitimcinin bulunduğu 50 kişilik ekiple çalışmaya başlayan İkra Eğitim Derneği, belli aralıklarla ekiplerin değişmesiyle hizmete devam edecek.

download.png

İkra Eğitim Derneği Genel Sekreteri Davut Yazgil

Kurdukları merkezin çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine konuşan İkra Eğitim Derneği Genel Sekreteri Davut Yazgil, Diyarbakır'da da çocuklara yönelik psikososyal destek anlamında çalıştıklarını ve deprem bölgesinde de depremzede çocuklara destek olmak amacıyla bir merkez kurduklarını söyledi.

Çocukların yaşadığı travmayı atlatmaları adına bir nebze de olsa yaşananları unutturmak için böyle bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Yazgil, "Çocuklar buraya gelip oyun oynuyor, boyama yapıyor, gelişimlerine yönelik yapılan programlara katılıyorlar. Programımızın içeriği normal bir zamanda bir çocuk için yapılması gereken neyse odur." dedi.

Bölgede bulunan çadırları ziyaret ettiklerinde ailelerin kendilerinden değerler eğitimi ile ilgili de yardımcı olmaları talebinde bulunduklarını hatırlatan Yazgil, bayan hocaların bu talebi de karşıladıklarını ifade etti.


"Ailelerin katılımıyla da bazı programlar yapıyoruz"

Yazgil, "Çocuk eğitimi denilince akla anneler geliyor. Biz annelerimizi de buraya davet ettik. Şu anda onlara yönelik de programlar yapıyoruz. Hem eğitici hem de manevi programlarımız var. Hatta hocalarımızla birlikte velilerin de katılım gösterdiği bazı programlar yapıyoruz. Uzun süreli bir planımız var. Bu plan çerçevesinde hocalarımız sürekli eğitim vermeye devam edecekler." diye konuştu.

Geldikleri ilk andan beri yoğun bir kayıt başvurusu aldıklarını dile getiren Yazgil, ailelerin memnuniyetlerini dile getirdiklerini, kendilerinin de ellerinden gelen tüm imkânları seferber ederek ailelere yardımcı olmaya çalışacaklarını kaydetti.

"Çalışmalara katkı sunmak isteyen uzman ekiplerle çalışmaya hazırız"

Verdikleri psikolojik destekle ilgili kendilerine yardımcı olmak, katkı sunmak isteyenlere de kapılarının açık olduğunu, beraber çalışma yapmak istediklerini hatırlatan Yazgil, psikologlar, aile danışmaları, çocuk gelişimcileri, sosyal hizmet uzmanlarını beraber çalışmaya davet etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.