İLKHA'nın gündeme getirdiği hastane kavşağında çalışmalara başlandı

İLKHA'nın gündeme getirdiği hastane kavşağında çalışmalara başlandı

Yapılan şikayetler üzerine İLKHA'nın gündeme getirdiği hastana kavşağında çalışmalara başlandı.

Geçtiğimiz günlerde İLKHA'nın "Hastane kavşağı tehlike saçıyor" başlığıyla gündeme getirmesi ve vatandaşların da belediyeye şikayette bulunması üzerine Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişindeki kavşakta çalışmalara başlandı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, trafik kurallarına aykırı olarak yapılan ve kavşağı olamayan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinin yenileme çalışmalarını başlattı.

Yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, “Eğitim ve Araştırma Hastanemiz yılda 2 milyon 600 hastaya ve insanımıza hizmet veren çok önemli bir sağlık kurumumuzdur.” dedi.

Çok yoğun bir hasta sirkülasyonu ve yoğunluğunun olduğuna değinen Güzeloğlu, “Hastaneye hem toplu taşıma ile gelen insanlarımız hem de araç profilimizde kavşak dediğimiz bu bölgede hem teknik hem de güvenlik anlamında, bir kavşak düzenlemesi olmadığı için çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Kentin geneli ve bu mahallede bu mahallede vatandaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz buluşmalarımızla Eğitim Araştırma Hastanesi kavşağının bir an önce yapılması, buradaki trafik hem güvensizliğin hem kazaya neden olan eksikliğin giderilmesi talep edildi.” ifadelerini kulandı.

“Kavşak yatırım bedeli bir milyon 600 bin TL’dir”

Güzeloğlu, “Yaklaşık bir milyon 600 bin Türk Lirası maliyet ve yatırım tutarı var. İçinde kavşak düzenlemesi, yol altyapısı ve kaldırım bordür düzenlemesi olacaktır. Bu düzenleme ile birlikte, araç trafiği düzeni ve güvenli bir akışa konu olacaktır. Kayapınar üzerinden gelen trafiğin akışı Elazığ'a doğru bir şekilde aktarılmış olacak, toplu taşımadan gelen vatandaşlarımızın yürümeleri ve hastaneye ulaşmaları için kaldırım yapılacaktır.  Demiryolu geçişindeki bariyer geri alınarak orada da yolun genişlemesi sağlanacaktır. Ulaşımda can ve mal güvenliği çok önemli bir alandır. En kısa süre içerisinde de buradaki kavşak, yol ve kaldırım düzenlemesini yaparak, Diyarbakır’ımıza hizmete sunmayı diliyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler