İndirim kampanyalarına düzen getirilmeli

İndirim kampanyalarına düzen getirilmeli

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları yanıltan ve piyasanın dengesini bozan indirim kampanyalarına çeki düzen getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, birçok büyük mağazada daha kış gelmeden kışlık ürünlere yüzde 50’ye varan indirim kampanyalarının yapıldığını hatırlattı.

Artık 'indirim sezonu' diye bir sezonun kalmadığını belirten Palandöken, "Fiyatlar önce şişirilip sonradan indirim varmış gibi eskisinden bile pahalıya satılıyor. Bu aldatıcı kampanyalar tüketicinin güvenini zedelediği gibi ekonomiye de zarar veriyor. Vatandaşları yanıltan ve piyasanın dengesini bozan indirim kampanyalarına çeki düzen getirilmeli." dedi.

Palandöken, "Birçok Avrupa ülkesinde mağazalar mevsim geçişlerinde eski sezon ürünleri elden çıkarmak için yaz ve kış sonunda iki kez sezon sonu indirim yapmaktadır. Genellikle kışın Mart, yazın Ağustos ayları indirim sezonudur. Ancak ülkemizde daha kış başlamadan birçok mağaza tarafından kış indirimleri başladı. Bu kampanyalarla satılmayan ya da düşük kalitedeki ürünlere yapılan indirimlerle tüketiciler yanıltılıyor. Etiketleri önceden şişirip indirim adı altında gerçek değerinin bile üzerinde satıyorlar. Vatandaşların telefonuna gelen yüzde 50 indirim mesajları ve billboardlardaki reklamlar gerçeği yansıtmıyor. Yılın her sezonu indirim olmaz." ifadelerini kullandı.

Garaj günleri adı altında izdiham yaşanıyor

Palandöken, şunları söyledi: "Sezonu gelmeden yapılan indirim kampanyaları yetmiyormuş gibi birçok büyük AVM’de garaj günleri modası var. Mağazalar yetmiyormuş gibi garajları pazar yerine çevirip çeşitli ürünlerin stantlarını açıyorlar. Garaj günleri adı altında adeta izdiham yaşanıyor. Vatandaşların bu tür indirim aldatmacaları ile alışveriş çılgınlığına yönlendirilmesi doğru değil. Her şeyin olduğu gibi indirimin de bir kuralı olmalı. Nasıl AVM’lerin çalışma saatlerinin, büyük mağazaların, perakende sektörünün kurallarının konulmasını istiyorsak indirim sezonu da Avrupa’da olduğu gibi bir takvime ve kurala bağlanmalı. Vatandaşlarımız da bu tür yanlış algıya neden olacak tuzaklara düşmemeli ve gerekli tepkiyi göstermeli. Daha sezon başında indirimli fiyat etiketlerinin kullanılması yasaklanmalıdır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler