İran'dan Soçi mutabakatına destek

İran'dan Soçi mutabakatına destek

​İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, Türkiye-Rusya arasında Suriye'yle ilgili varılan mutabakatı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Soçi kentinde Türkiye ile Rusya arasında sağlanan anlaşmaya ilişkin konuştu.

Musevi, "Suriye'ye güvenlik ve istikrar getiren, ülkenin bütünlüğünü güvence altına alan her adımı memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Musevi, "Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma olumlu bir adım. Bu anlaşmanın Türkiye’nin endişelerini ortadan kaldırmasını ve Suriye’ye barış ile güvenlik getirmesini umuyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye ve Suriye'nin güvenlik endişelerini gidermek için Adana Mutabakatı'na başvurulması gerektiğini belirten Musevi, “İran bu konuda Ankara ve Şam'a yardım etmekte hiç tereddüt etmeyecektir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,  Soçi'de 6 saatlik toplantı gerçekleştirmiş, toplantı sonrası Münbiç ve Tel Rıfat'daki YPG unsurlarının 150 saat içinde silahları ile birlikte 30 kilometrenin dışına çıkarılmasında mutabık kalındığı belirtilmişti. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.