İran'dan 'taahhütleri azaltmaya devam' mesajı

İran'dan 'taahhütleri azaltmaya devam' mesajı

İran, nükleer anlaşmaya taraf ülkeler eyleme geçmezlerse taahhütleri azaltmanın sonraki adımlarına geçileceğini bildirdi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Behruz Kemalvendi, Tahran'ın ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinin ardından bu anlaşma kapsamındaki taahhütlerini düşürerek, hakları ile taahhütleri arasında bir denge sağlamaya çalıştığını belirterek, "Karşı tarafların bir eylem yapmamalrı halinde, taahhütleri azaltmanın sonraki adımlarına geçilecek." dedi.

Nükleer teknolojinin herkese ve nükleer silahın hiç kimseye ait olmadığını kaydeden Kemalvendi, "Son gelişmeler dikkate alındığında, İran'ın nükleer anlaşma çerçevesinde taahhütlerini azaltma kararı, ABD'nin bu anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinden bir yıl sonra ve hakları ile taahhütleri arasında denge sağlamak üzere alınmış ve İran bir yıl straretik olarak sabretmiştir." diye konuştu.

Karşı tarafların benzer şekilde davranmaya devam etmeleri durumunda İran'ın yine de taahhütlerini askıya alacağının altını çizen Kemalvendi, "Aksi takdirde taahhütlerimizi azaltmayı sürdüreceğiz." diye ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.