Irkçı Parti Yine Müslümanları Hedef Aldı!

Irkçı Parti Yine Müslümanları Hedef Aldı!

İsviçre Halk Partisi (SVP) Gençlik Örgütü, dağıttığı Müslüman karşıtı broşürlerle tepki topladı. Müslüman örgütler, protestolarını mektup yazarak SVP'ye bildirdi.

Geçtiğimiz yıl değiştirilen ve sığınmacılar aleyhine ağır hükümler içeren sığınmacı yasasının devamını isteyen SVP, yasanın iptali veya devamı konusunda 9 Haziran'da yapılacak halk oylamasından 'evet' çıkması için var gücüyle çalışıyor.

Propagandasını sığınmacıları 'suiistimalci' olarak göstererek yapan sağcı partinin, son olarak kullandığı, bir çarşaflı Müslüman kadınla bir Afrikalı'nın suiistimalci olarak resmedildiği broşür, Müslüman topluluklarca kınandı.

Broşürde başına İsviçre bayrağı motifli bir namaz takkesi giydirilmiş İsviçreli erkeğin sırtına binmiş çarşaflı bir kadın ile barış sembolü bir kıyafet giyen İsviçreli kadının sırtına binmiş bir Afrikalı adam resmedilmiş. Müslüman kadın ve Afrikalı adam İsviçre'nin kedilerine verdiği paraları saçarken sırtlarına bindikleri İsviçreli kadın ve adam sürünerek zorlukla bunları taşımaya çalışıyor. Broşürün üstünde "Suiistimali Durdurun, Sığınmacı Yasa Değişikliğine Evet" yazıyor.

Daha önce göçmenleri çirkin çekilde karikatörize eden Halk Partisi, Ülkede Minare yasağının getirilmesinde büyük rolü olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.