IŞİD'den İran büyükelçisine saldırı

IŞİD'den İran büyükelçisine saldırı

Libya'nın başkenti Trablus'ta İran Büyükelçisi'nin kaldığı konuta bombalı saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Güvenlik yetkililerine göre, başkent Trablus'taki büyükelçilik önünde gerçekleşen patlamada ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan yok.

IŞİD Trablus'taki İran büyükelçisini hedef alan saldırıyı üstlendi. 

Trablus'taki İran Büyükelçiliği kent merkezine yakın bir konumda bulunuyor.

Hariga'daki petrol ihracatı durduruldu

Libya’nın en önemli petrol limanlarından biri olan Hariga’nın petrol ihracatına, geçtiğimiz hafta gerçekleşen patlama sırasında meydana gelen hasarları onarmak amacıyla 10 günlük ara verildi.

Libyalı bir yetkiliye göre, ülkenin en önemli petrol yataklarından biri Hariga’daki petrol ihracatı, geçen hafta meydana gelen patlamanın ardından oluşan hasarlarının yanı sıra Sarir petrol yatağıyla bağlantı boru hattını onarmak amacıyla 10 günlüğüne durdurulacak.

Reuters'a konuşan, ancak ismini açıklamak istemeyen yetkili, “Onarım işlemleri en az on gün sürecek” dedi.

Yetkili ayrıca, bağlantı boru hattının onarılmasının bitene kadar Hariga yatağının depolarında bulunan petrolün yerel ihtiyaç için kullanılacağını söyledi.

İstikrar sağlanamadı                                                                            

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te emekli General Halife Hafter'in, Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla hareket eden Trablus yönetimince engellenmişti.

Olayların ardından bazı milletvekillerinin "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği "Fecr-i Libya Koalisyonu" ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu" arasındaki çatışmalar sürüyor.

IŞİD'in geçtiğimiz hafta Libya'da 21 Mısırlıyı kafalarını keserek öldürmesinin ardından Mısır Libya'daki IŞİD mevzilerini vurduğunu öne sürmüştü.

Ancak söz konusu saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu siviller öldü. (Al Jazeera)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.