İslami hareket yetkilileri: Filistin davasının tek çözümü vahdettir

İslami hareket yetkilileri: Filistin davasının tek çözümü vahdettir

​Diyarbakır'da düzenlenen "Kudüs Bizimdir" mitingine katılan İslami hareket yetkilileri, bu tür etkinliklerin önem arz ettiğini belirterek, Filistin davasının çözümünün birleşmekte olduğunu söylediler.

İşgalci ABD Başkanı Trump ve terörist Netanyahu'nun şer planına tepki göstermek için Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda "Kudüs Bizimdir" temasıyla miting düzenlendi.

Mitinge yurt içinden ve yurtdışından çok sayıda misafir de katıldı. Mitinge katılan Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulmu'ti Zakkut, Filistin İslami Cihad Sorumlusu Halid Ebu Salih ve İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad İLKHA'ya değerlendirmede bulundu.

Destek gösterilerinin tüm Müslümanların yapmasını istediklerini belirten Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Zakkut, bu tür etkinliklerin Filistin halkını umutlandırdığını söyledi.

Zakkut, "Bugün, büyük günlerden birini yaşıyoruz. Ciddi soğuk var. Hava şartlarına rağmen Filistin, Kudüs ve tüm Müslümanları satmaya çalışanlara karşı duruşunu sergileyen bu büyük kalabalığın arasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu tür etkinlikler büyük bir önem taşımakta ve ciddi etkileri olmaktadır. Biz Filistin halkı olarak bu tür destek gösterileri bütün Müslümanların yapmasını istiyoruz. Çünkü bu etkinlikler bizleri umutlandırmaktadır." dedi.

"Filistin topraklarına sahip çıkacağız ve onu özgürleştirene kadar kararlığımızı sürdüreceğiz"

İslam ümmetinin bir an önce tepki için ayaklanmaları gerektiğini söyleyen Zakkut, şöyle konuştu:

Filistin’i zorla almaya kalkan ve Kudüs’ü ümmetin arasından sökmeye çalışan Trump ve Netenyahu’nun bu büyük suçuna karşı bugün Diyarbakır, Sakarya ve İstanbul gibi Türkiye’nin mübarek topraklarında insanlar ayağa kalkmıştır. Aksa, Kudüs ve Filistin’i savunmak için bütün Arap ve İslam ümmetini bir an önce aynı tepkiyi gösterip ayaklanmalarını bekliyoruz. Diyarbakır ve Türkiye’deki kardeşlerimize, tüm İslam ümmetine selam olsun. Bizler ahdimize sadık kalacağız. İslam ümmetini üzmeyeceğiz. Filistin topraklarına sahip çıkacak ve onu özgürleştirene kadar kararlığımızı sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle özgürlük yakındır.

"Bu anlaşma Filistin’i satmak için hazırlanan bir komplodur"

Filistin'in ve Kudüs'ün satılık olmadığını söyleyen Filistin İslami Cihad Sorumlusu Halid Ebu Salih, Filistin halkının yalnız olmadığını belirtti.

Ebu Salih, "Bugün Diyarbakır halkı 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı tepkisini ortaya koymak için ayaklanmış. Müslümanlar bu alanda bir araya gelerek İslam ümmetinin 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı saflarını birleştirdiklerini gösteriyorlar. Bu anlaşma Filistin’i satmak için hazırlanan bir komplodur. Bizde buradan Filistin’in, Kudüs’ün satılık olmadığını haykırıyoruz. Diyarbakır’dan ve dünyanın her yerinden Kudüs’ün özgürlüğü için bir araya geldiğimizi ve Filistin’in halkının yalnız olmadığını gösteriyoruz." dedi.

Şer plan hiçbir zaman gerçekleşmeyecek

Planlarının hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini belirten İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad, "Buradaki amacımız Diyarbakır halkıyla birlikte bu büyük mitinge katılarak Trump ve Netenyahu’ya bunun anlaşma olmadığını yüz yılın suçu olduğunu gösterdik. Onlara; planlarının hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini ve bir gün bunun hesabının sorulacağını demeye geldik. Uluslararası arenada bu anlaşmaya karşı çıkarak mücadele eden Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durduğu bu onurlu halkla birlikte bu komploya karşı durmaya geldik." dedi.

Haddad, "Filistin davasının tek çözümü İslam ümmetinin bir araya gelmesidir. Başka da hiçbir çözümü yoktur. Allah'u Teala 'İşte bu oluşturduğunuz ümmet, tek bir ümmettir, Rabb’iniz de benim öyleyse sırf bana kulluk ediniz' (Enbiya 92) buyuruyor. Yine 'Sizin de bir parçasını oluşturduğunuz şu ümmet, tek bir ümmettir, ben de sizin Rabb’inizim. Öyleyse benden korkunuz.2 (Müminun 52) diye buyuruyor. Bu yüzden İslam ümmeti bütün gruplarıyla başlarındaki hain yöneticilere rağmen bir an önce kendi aralarında vahdeti oluşturup yönünü Kudüs’e çevirerek orayı fethetmeye odaklanmalıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA


İslami hareket yetkilileri: Filistin davasının tek çözümü vahdettir

İslami hareket yetkilileri: Filistin davasının tek çözümü vahdettir

İslami hareket yetkilileri: Filistin davasının tek çözümü vahdettir

İslami hareket yetkilileri: Filistin davasının tek çözümü vahdettir

İslami hareket yetkilileri: Filistin davasının tek çözümü vahdettir

İslami hareket yetkilileri: Filistin davasının tek çözümü vahdettir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.