İslamofobi'yi ABD'nin yüzüne vuran şiir büyük beğeni topladı

İslamofobi'yi ABD'nin yüzüne vuran şiir büyük beğeni topladı

ABD'de düzenlenen Ulusal Şiir Müsabakası'nda seslendirilen ve İslamofobi'yi ABD'nin yüzüne vuran şiir, büyük beğeni topladı.

ABD'de 2016 yılında düzenlenen Ulusal Şiir Müsabakası'nda Rudy Francisco, Natasha Hooper ve Amen Ra tarafından seslendirilen ve İslamofobi'yi ABD'nin yüzüne vuran şiir, dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.

İslamofobi'yi adeta yerin dibine sokan şiir, sosyal medyada da yankı buldu.

Şiirde dikkat çeken bir bölüm de şiirin sonunda okuyucuların selam vermesi oldu.

İşte, İslamofobi'yi ABD'nin yüzüne vuran duygu dolu şiir:

"17 Haziran 2015'te, Dylan Roof hafta ortası incil okumalarına girdi. Silahını çıkarmadan önce, kilise mensuplarıyla oturup dua etti. Çoğunu öldürüp, birinin yaşamasına izin verdi. Olaydan sonra sakin bir şekilde bulundu ve tutuklandı. Dylan Roof, 9 masum siyahi insanı öldürdüğünde, biz, onun tanrısını sorgulamadık. Aparthady (Irk ayrımı, Güney Afrika) bayrakları giydiğinde onun yurttaşlığını sorgulamadık. Suçu, tek başına işledi. Biz, onun milletini sorgulamadık. Adam, Lanza, Sandy Hook İlkokulunda, tamamı birinci sınıf öğrencileriyle dolu sınıfı vurduğunda, ondan ülkeyi terk etmesini istemedik. Timothy Mcweigh Oklahoma'da 168 insanı öldürdüğünde bu suçu tüm Amerikanlara mal etmedik. Hıristiyan ahlakını savunmaya yemin ederken, KKK (Klu, Klux, Klan) binlerce siyahi insanı öldürdüğünde onlardan kıyafetlerini çıkarmalarını istemedik. Onları Hristiyan yobazlar olarak çağırmadık. Anlıyor musunuz? Tüm beyaz insanları birkaçının kötülüğüne bakarak onları yaftalamadığımızı anlıyor musunuz?"

"Bütün Müslümanları bir grubun radikalliğine göre suçlamamalıyız"

Bazılarının yaptıkları yüzünden bir grup insanı suçlamak zorunda olmadığımızı, isimlerin nasıl farklı olduğunu, yüzlerin nasıl farklı olduğunu, tüm insanların ne kadar farklı olduğunu biliyoruz ve bu yüzden, bütün Müslümanları bir grubun radikalliğine göre suçlamamalıyız. ISIS'a (Terör örgütü) dava açmak istiyorsanız devam edin. Ama onları dava etmek, onlara bu gücü sağlayanları dava etmek demektir. Araştırmanızı yapın! Bu gücü sağlayanları dava etmek, ABD hükümetini dava etmek demektir. Araştırmanızı yapın. İslam, terörle eş anlamlı değildir. Tam anlamıyla alçakgönüllülüktür, teslimiyettir. İslam, huzurdur.

"Cihat, seni toprağa gömmek isteyen her şeyle yüzleşmektir"

Terör, aslında yasaklanmıştır ve cihat, 'Kutsal savaş' demek değildir. Cihat, mücadele etmektir, hayatta kalmaya çalışmaktır. Seni toprağa gömmek isteyen her şeyle yüzleşmek… Ve hayatta kalmayı seçmek demektir. Araştırmanızı yapın, CNN'i dinlemeyi bırakın. İkiyüzlülük adına insanlık ticareti yapmayı bırakın. Havaalanlarında Müslümanlara dik dik bakmayı kesin. Korkularınızın, sizi cahilliğe sürüklemesine izin vermeyi bırakın. Sizi, masumları öldürerek korkuya sürükleyen milyarder Cumhuriyetçilere destek vermeyi bırakın ve kendi anadilinde barışı konuşan liderleri destekleyin. Camileri yakmak yerine, göğünüzde titreyen kasın etrafındaki duvarları yakın ve her birimizde bir tane olduğunun farkına varın. Ve son olarak, alışılagelmiş selamlama geliyor. Selamun Aleykum. Ve aleykümselam. Anlıyor musunuz?"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler