"İsrail diye bir devlet tanımadığımız gibi Kudüs de İsrail'in başkenti olamaz"

"İsrail diye bir devlet tanımadığımız gibi Kudüs de İsrail'in başkenti olamaz"

Diyarbakır Ulu Cami İmam Hatibi Osman Yağmur, Cuma hutbesinde ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik planına tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii'nde kılınan Cuma namazında verilen hutbede, İmam-Hatibi Osman Yağmur, büyük şeytan ABD'nin Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik planına tepki gösterdi.

Kudüs'ün herhangi bir toprak parçası olmadığını belirten Yağmur, Kudüs meselesinin sadece Filistinlilerin veya Arapların değil, bütün dünya Müslümanlarının ortak paydası meselesi olduğunu söyledi.

"İsrail" diye bir devleti tanımadıklarını vurgulayan Yağmur, bundan dolayı Kudüs'ün hiçbir zaman işgalci siyonistlerin başkenti olamayacağına işaret etti.

Yağmur, "Kudüs bizim göz bebeğimizdir, Kudüs bizim tükenmeyen özlemimizdir, Kudüs tevhit mücadelesini veren peygamberlerin ortak paydasıdır, Kudüs Beytulmakdistir ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs bize Hz. Muhammed Mustafa'dan bir emanettir. Kudüs her müminin gönülden bağlandığı ve aziz bir şehirdir. Kudüs herhangi bir toprak parçası değil, iman ehlinin kırmızı çizgisidir. Kudüs sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların değil, bütün dünya Müslümanlarının ve insanların ortak paydası meselesidir. Tehoder Herzl'i hepiniz duymuşsunuzdur. 1900'lü yılların başında sadece bir kongre düzenleyerek bir hedef belirliyor 'Ben orta doğuda Müslümanların kalbine hançer saplayacağım, ben bir İsrail devletini yani Yahudi devletini kuracağım.' diyor. Kısa süre sonra İngiltere'nin yardımıyla İsrail devletini kurarlar ve bugün İslam âlemine bela olur. Onun için Müslümanların ileriye dönük hedefleri olması lazım. Küfür adım adım ilerlerken, bizi parçalarken, bizi yok ederken, adım adım bugün de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak büyük şeytan Amerika ilan ediyor." dedi.

Pasifliklerinin, tembelliklerinin, Müslümanların katledilmesi ve dökülen kanların küfrün işine yaradığına işaret eden Yağmur, Suriye'yi, Mısır'ı Irak'ı ve Yemen'in bulunduğu durumu örnek gösterdi.

"Biz İsrail diye bir devlet tanımadığımız gibi Kudüs de İsrail'in başkenti zaten olamaz"

İşgalci siyonistleri bir devlet olarak tanımadıkları gibi Kudüs'ün de başkentleri olamayacağını vurgulayan Yağmur, "Biz İsrail'i tanımıyoruz ki zaten. Biz İsrail diye bir devlet tanımadığımız gibi Kudüs de İsrail'in başkenti zaten olamaz. Pasifliğimiz ve tembelliğimiz kargaşamız ve şamatamız, kan dökümümüz, Müslümanların Müslümanları katletmesi ehli, küfrün faydasına ve yararınadır. Bakınız, yakın tarihte Suriye'yi, Irak'ı, Mısır'ı, Yemen'i ne hale getirdiler? Türkiye'yi de aynı şekilde o hale sokmak istediler, yapamadılar. Gezi olayları, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve en son 15 Temmuz darbe girişimine kadar piyonları kullandılar, İslam âlemini bertaraf etmek istediler ama başaramadılar ve beceremediler. Bugün ise bizatihi karşımıza dikilerek İslam âleminin, Müslümanların yüzüne baka baka, 'Ey bir buçuk milyar İslam âlemi! Biz sizi takmıyoruz, biz sizden korkmuyoruz ve bu gün gözlerinizin içine baka baka Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan ediyoruz.' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Bir buçuk milyar İslam âleminin işgalci siyonistlere tükürdüğü takdirde selde boğulacaklarını söyleyen Yağmur, küfürden korkularının olmadığını, ama içlerindeki münafıkların kendilerini yıprattığını vurguladı.

"Küfürden korkumuz yok ama içimizdeki münafıklar bizi yıpratıyorlar"

Yağmur, "Korkmayın kardeşlerim. Vallahi billahi Amerika, Avrupa güçsüzdür. Onların güçlü göründüğüne bakmayın. Cenab-ı Hakk Kur'an-ı Kerim'de 'Siz onları bir, beraber, güçlü zannedersiniz, oysaki onların kalpleri metfelliktir' diyor. Maddi çıkarları için bir araya geldiklerinin farkında olun. Kesinlikle ve kesinlikle Avrupa birliği dağılacaktır. Neden korkuyoruz, neden tiksiniyoruz, neden kaçıyoruz? İsrail'e bir buçuk milyarlık İslam âlemi tükürürse selde boğulmayacak mı? Elbette ki boğulacak. Ey Selahaddin Eyyubi'nin, sultan Abdülhamid'in torunları! Canlanın, kıyama kalkın! Müslümanların birliği ve beraberliği için ittifak edin. Vallahi gelecek bizimdir. Küfürden korkumuz yok ama içimizdeki münafıklar bizi yıpratıyorlar." şeklinde konuştu. (Mehmet Çelik, M. Hüseyin Temel, Abdurrahman Tetik-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.