İsrail İçin Yolun Sonu

İsrail İçin Yolun Sonu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde "Gazze, topa tüfeğe karşı intifada" ismi ile düzenlenen konferansta konuşan Filistinli aktivist Dr. Fuat El Zübeydi ve Gazeteci Yazar Mustafa Uzun, İsrail için artık yolun sonuna geldiğine işaret ettiler.

ESKİŞEHİR - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültürel ve Akademik Faaliyetler Kulübü KAF tarafından düzenlenen konferansta Filistin davasının geçmişi ve geleceği konuşuldu.

İslam Ümmetinin en azından Kudüs ve Filistin meselesinde birlik olabildiğine işaret eden konuşmacılar, Batı'nın desteği ile büyük katliamlar ve soykırımlarla bölgeyi işgal eden İsrail'in artık yolun sonuna geldiğini belirtti. İsrail'in şuanda dünya savaşlarını yaşamış ilk nesil İsrail olmadığını şimdilerde ülkeyi terk eden bir Yahudi neslin olduğuna dikkat çekilerek Allah'ın yardımının yakın olduğu dile getirildi.

Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi'ne yapılan programa Eskişehir'de Üniversite okuyan Filistin sevdalısı gençler büyük ilgi gösterdi.

 

Filistin Davası Toprak Değil İnanç Davasıdır
Konferansta konuşan Filistinli aktivist Dr. Fuat El Zübeydi, Filistin davasının bir toprak değil inanç meselesi olduğunu söyledi. Müslümanların Kudüs'e ne kadar çok sahip çıkmışlarsa ümmetin kuvvetinin de en yüksek mertebeye ulaşmış olduğunu ifade eden El Zübeydi; "Kim bu davayı unutursa Kur'an'ı unutmuş olur" şeklinde konuştu.

 

Filistin'le ilgili bazı yanlış anlaşılmaların olduğunu söyleyen El Zübeydi şöyle devam etti; "Filistinliler topraklarını satmadılar. Osmanlı arşivlerindeki belgeleri incelediğimizde ulaştığımız sonuç budur. İkinci yanlış anlaşılma ise Kudüs ve Filistin'in ortak bir toprak olduğudur. Bu bir aldatmacadır. Kur'an'da Cenab-ı Allah o topraklara sadece salih kullarının mirasçı olacağını vurgulamıştır. Bu toprağın sahibi Allah'a ibadet eden Müslümanlar olmalıdır. Dinlerin ortak toprağı olduğu anlayışı, bizim inancımıza uygun değildir.

 

Üçüncü yanlış anlaşılma, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Süleyman mabedi olduğudur. Mescid-i Aksa, Peygamberimizin hadisinde de ifade edildiği gibi, yeryüzünde Mescid-i Haram'dan sonra kurulan ilk mabettir. Hz. Süleyman'dan önce de mescid vardı. Başka bir hata ise, orada ağlama duvarının olduğudur. "Ağlama duvarı" ifadesi onların ürettiği bir kavramdır. Orası Ağlama duvarı değil, Burak Duvarı'dır."

 

Gazze'de Şehit Şehit Büyüyen Bir Zafer Var
Son Gazze saldırıları esnasında Gazze'de olan ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği adına bölgeye yardım ulaştıran gazeteci yazar Mustafa Uzun da yaptığı konuşmada savaş esnasında gördüğü Gazze'yi anlattı.

 

Gazze'nin dimdik ayakta olduğunu ifade eden Uzun; "Yukarıda helikopterler, heronlar geziyor. Her an her yeri bombalayabiliyorlar. Oysa Gazze'de her şey çok normaldi. Kadınlar alışveriş yapıyor, çocuklar ara sokaklarda top oynamaya devam ediyorlar, helikopterler ise tepede geziyor. İsrail'in, modern silahların, küresel güçlerin Gazze'yi yenme ihtimali yok. Gazze'de şehit şehit büyüyen bir zafer var. Şifa Hastanesi önünde parçalanmış bedenleri görünce gözyaşı döken sadece biz vardık. Şehit yakınları ise gayet metanetliydiler" şeklinde konuştu.

 

İsrail İçin Artık Yolun Sonu
İsrail için yolun sonunun göründüğünü ifade eden Uzun şöyle devam etti; "İsrail'e ilk gelenler dünya savaşlarını görmüş insanlardı. Onlar savaşçıydılar ve Avrupa'dan kaçmak zorunda kalmışlardı. Filistin'i sahiplenmeye çalıştılar. Her an denize dökülme endişesi ile bu topraklara sarıldılar. Çok büyük heyecanlara sahiptiler.

 

Tarihi değiştireceklerini düşünüyorlardı. Oysa bugün İsrail Göçmen Bürosu'nun verdiği rakamlara göre İsrail'e gelen yok, çok feci şekilde kaçıyorlar. Yahudilerin 3'de 2'si ülkeden ayrılmayı planlıyor ve ülke nüfusunun yarısı aynı zamanda başka bir ülkenin de vatandaşı. Sanırım bundan sonra olan gariban Yahudilere olacak. Diğerleri zaten kaçıyorlar."

 

Örneğimiz Şeyh Ahmet Yasin
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültürel ve Akademik Faaliyetler Kulübü KAF tarafından düzenlenen konferans öncesinde açılış Kur'an'ı Kerim'ini Eskişehir Çarşı Cami İmam-Hatibi Neşet Kaplan hoca okudu. Ayrıca bir Yahudi'nin canlandırıldığı "Ben Benjamin" isimli kısa oyunu Sercan Yavuz seslendirirken Sümeyye Şahin de Gazze şiirini seslendirdi.

 

Açılışta konuşan Kültürel ve Akademik Faaliyetler Kulübü Başkanı Kadir Mazıcı ise bu program ile amaçlarının insanları ağlatmak değil, Filistin meselesini gündeme taşımak olduğunu söyledi. Bir çiçekle baharın olmadığını ama her baharın bir çiçekle başladığını ifade eden Mazıcı; "Kendi ayağa kalkamayan ama Gazze'yi, Filistin'i ümmeti ayağa kaldıran Şeyh Ahmet Yasin bunun en güzel örneğidir" dedi.
(Cemile Kayık / İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.