İsviçre Sağlık Bakanı Berset Covid-19 salgınına dair uyarı raporunu gizlemekle suçlanıyor

İsviçre Sağlık Bakanı Berset Covid-19 salgınına dair uyarı raporunu gizlemekle suçlanıyor

İsviçre Sağlık Bakanı Alain Berset, Covid-19 salgınında ikinci dalgayı önlemek için alınması gereken tedbirlerin listelendiği raporu gizlemekle suçlanıyor. Berset'ten, raporu gizlediği iddialarına henüz yanıt gelmedi.

İddialara göre Berset, Federal Sağlık Dairesi (FOPH) uzmanlarının salgında ikinci dalgayı önlemek için alınması gereken sıkı tedbirlerin listelendiği raporu Federal Konsey ile paylaşmadı.

İkinci dalgayla ilgili FOPH'nin uyarılarına rağmen Berset'in raporu gizlediği ve yaz aylarında Federal Konsey'den yasakları gevşetmesini istediği de belirtiliyor. Konsey, 1 Ekim'den itibaren kalabalık etkinliklere müsaade edileceğini açıklamıştı.

FOPH'nin ikazlarının aksine yasakların erken kaldırılmasının ülkede ikinci dalganın patlak vermesine neden olduğu belirtiliyor. Raporda, restoran ve kafelerin ivedilikle kapatılmasının ve maske zorunluluğu getirilmesinin önerildiği iddia ediliyor.

Nisan ayında günlük bin civarında vaka rapor eden İsviçre'de kasım ayında bu sayı 20 binlere kadar yükselmişti.

Ülkede şu ana kadar 9 bin 792 kişi Covid-19'dan hayatını kaybetti, 5 yüz 43 bin 207 kişi de hastalığa kişi de hastalığa yakalandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.