İsviçre'de Camiye silahlı saldırı:1ölü

İsviçre'de Camiye silahlı saldırı:1ölü

İsviçre'nin Sant Gallen şehrinde Arnavut Müslümanların açtığı Hidayet Camisine düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, saldırıyı gerçekleştiren zanlının yakalandığı öğrenildi.

BERN - Edinilen bilgiye göre dün saat 14.00 sularında Arnavut İslam Birliği'ne bağlı Hidayet camisinin namaz kılınan bölümüne giren bir şahıs tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, saldırıyı gerçekleştiren zanlının yakalandığı öğrenildi.

Saldırıyla ilgili İsviçre resmi haber ajansı SDA'ya bilgi veren  Kanton polis sözcüsü Gian Andrea Rezzoli, saldırıyı gerçekleştiren zanlının olay yerinde yakalandığını belirterek, zanlının her hangi bir direnç göstermediğini ifade etti.

Zanlının 10 kişiyle birlikte camiye geldiğini, kendisi içeride cinayeti işlerken diğer şahısların sokakta beklediği  bilgisini de paylaşan Polis sözcüsü, olayın arka planı konusunda soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Polis sözcüsü, maktul ile zanlının kimlik bilgilerinin tespit edildiğini, soruşturma devam ettiğinden bunu basınla paylaşmasının doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Bu arada 300 kayıtlı üyesi olduğu öğrenilen Hidayet Camisinin İsviçreli komşusunun SDA'a muhabirine yaptığı açıklamada, olay anında iki el silah sesi duyduğunu, polisin zanlıyı götürürken başını kapattığını belirtti. Cami cemaati ise cinayetin kan davası sonucu işlendiğini ileri sürdü.

İsviçre'de yaşanan bu son olayla birlikte bu güne kadar camilere düzenlenen saldırı sayısı 3'e yükseldi. İlk olay 2004 yılında Lozan'da 46 yaşındaki bir Tunuslunun bıçakla yaralanmasıyla sonuçlanırken, ikinci olay da  2007 yılında Beaulieu şehrinde 27 yaşındaki zihinsel özürlü bir gencin camide boğularak öldürülmesiyle gerçekleşmişti. (Ahmet Bayram-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.