İsviçre'de "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinlikleri

İsviçre'de "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinlikleri

Kur'an Nesli Platformu tarafından 1-8 Haziran tarihleri arasında ilan edilen "Dünya Müslüman Gençlik Haftası"nda İsviçre'de bir dizi etkinlikler düzenlendi.

İSVİÇRE-İsviçre'nin Basel şehrinde faaliyet yürüten Said-i Nursi Vakfı, "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" münasebetiyle 3 gün süren bir kamp programı düzenledi.

Avrupa'da yaşayan gençlik ve problemleri üzerine kısa kısa sunumlar, Voleybol maçları, Masa Tenisi maçları, Futbol maçları, Langırt Maçları ve Dağ gezisi gibi aktivitelerin yapıldığı kampa 60'ın üzerinde kişi katılım sağlarken, oynanan halay ve akşam saatlerinde yakılan ateşin etrafında yapılan sohbetler ise programa ayrı bir güzellik kattı.

Program dahilinde gerçekleştirilen dağ gezisinde, kaynaşmak, tanışmak ve kendini daha iyi tanıyarak şehir hayatının gürültülü ve yoğun tempolu yaşamından uzaklaşarak İslami çerçevede gerçekleşen 3 günlük programlar dizisinde Müslüman kardeşleriyle bir arada olmanın kendisi için çok güzel bir anlam ifade ettiğini ve böylesi programların Avrupa'da yaşayan Müslüman gençler için bir gereklilik olduğunu belirtti.

Kampa Basel'in yanı sıra Almanya, Avusturya ve Fransa'dan da davet edilen gençlerin katılımda bulundukları öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.