İsviçre'de salon peygamber aşıklarına dar geldi

İsviçre'de salon peygamber aşıklarına dar geldi

Avrupa Peygamber Sevdalıları tarafından İsviçre'nin Basel şehrinde düzenlenen kutlu doğum programı yüzlerce peygamber sevgilisinin katılımıyla gerçekleşti.

İSVİÇRE-Hz. Muhammed'in (sav) insanlığa çağrısını doğru ve etkin bir şekilde tanıtmak, O'nun örnek yaşamını hayat rehberi edinmek ve mesajlarını net bir şekilde okumak için düzenlenen kutlu doğum programlarının Avrupa ayağında düzenlenen etkinlikler yoğun ve coşkulu katılımlarla sürüyor.

Basel Said-i Nursi Vakfı tarafından peygamber efendimizin mübarek doğumlarının yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen kutlu doğum organizasyonu beklenenin üzerinde bir katılımla gerçekleşti.

Sık sık Salâvatların okunduğu programda bayanlara tahsis edilen bölümün yetersiz kalması nedeniyle ek bir yer tahsis edildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik Said-i Nursi Vakfı mescidinde imamlık yapan Ahmet Aktaş hocanın selamlama konuşması ile devam etti.

Birbirinden farklı renk, ırk ve kültürlere sahip insanların bir araya toplandığı etkinliğe, Ogadenli Müslümanların da ilgi gösterdiği görüldü.

Sunuculuğunu Murat Korkut'un yaptığı programda, Said-i Nursi Vakfı adına Yusuf Taşbunar Almanca selamlama konuşması yaptı.

Türkçe ve Kürtçe okunan Mevlid-i Şerif ve Vahdet ilahi grubunun peygamber efendimiz üzerine bestelenmiş birbirinden güzel eserleri seslendirmesinin ardından mikrofonu alan Dua yayıncılık ve Doğruhaber Gazetesi yazarlarından M. Ali Gönül, Hz. Peygamber'in (sav) güvenilirliği, eminliği ve ahlakını örneklendirerek anlattı.

Peygamberi güzel kılan O'nun güzel ahlakıdır

Gönül, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) siret ve siyerinden derlediği konuşmasında, "Tarih boyunca en güvenilir ve en emin insan Hz. Peygamber olmuştur. Zira kendisine olan güven sadece Müslümanlardan müteşekkil değildi. Aynı zamanda müşrik ve gayrimüslimler de Hz. Peygamber'e güven duymuşlar ve Hacer-ül Esved taşının Kabe'ye yerleştirilmesi hadisesinde hakem olarak El-Emin sıfatıyla isimlendirdikleri Peygamberi tayin etmişlerdi" dedi. Gönül, Hz. Peygamberin örnek ahlak ve kişiliği ile her dönem insanlığa önder ve rehber olduğunu vurguladı.

Müslümanların göbek adının emin ve güvenilir kişi olarak addedilmesi gerektiği ve Müslümanların buna uygun bir yaşam tarzı sergilemeleri gerektiğini ifade eden Gönül, "Hz. Muhammed'in güzelliklerinin hepsi O'nun güzel ahlakından gelmektedir. Hz. Peygamberin ahlakı ve örnekliği hepimiz için yegane meş'ale olmalıdır" diyerek konuşmasını tamamladı.

M. Ali Gönül'ün konuşmasını tamamlamasının ardından mikrofonu alan Said-i Nursi Müjde Kız Çocuk İlahi Grubu, 'Benim Canım Muhammed'im, Alemlere Nur Efendim' isimli ilahiyi seslendirdi.

Hayatlarımızı peygamberin rengi ile boyayalım

Seslendirilen ilahiler ile beraber sık sık tekrarlanan Salavat-ı Şerife'lerden sonra mikrofonu alan Fatih Demirtaş, etkinliğin düzenlendiği salonda bir araya gelen yüzlerce insanın muhabbet ve sevgilerinin nedeninin Peygambere olan özlem ve aşktan kaynaklandığını söyledi. Demirtaş, "Hz. Peygamber tüm gördüğü acılara ve ızdıraplara rağmen, ashabının çilesine yalnız kalmışlığına rağmen sizi yani ümmetini unutmuyor ve şefaatçi olmak için, ümmetini cehennemden korumak için Allah'tan şefaat diliyor" şeklinde konuştu.

İnsanların en ümitsizliğe düştükleri anda yani mahşerde yaptıkları şeyin, Allah'tan af ve peygamberden şefaat dilemek olduğunu kaydeden Demirtaş, "Bütün peygamberlerin kendi nefislerinin derdine düştükleri o günde efendimiz 'ümmetim ümmetim' diyor. Peki, böyle bir peygambere ümmet olarak bizler, Allah'ın emrine peygamberin sünnetine ne kadar dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı. Demirtaş son olarak, "Bizler peygamberin hayatının rengi ile hayatımızı boyarsak, işte o zaman kendisine gerçek Ümmet oluruz" dedi.

Siyer, Makale ve Şiir yarışmalarının birincileri açıklandı

Demirtaş'ın konuşmasının ardından Basel Said-i Nursi Vakfı'nın düzenlediği ödüllü Siyer, Makale ve Şiir yarışmalarında dereceye girenlerin isimleri açıklandı. Siyer sınavında ileri düzey kategorisinde birinciliği İsviçre'den kazanırken, ikinciliği Almanya'dan Emrullah Tiryaki, üçüncülüğü ise yine İsviçre'den Gökhan Erçin kazandı.

Siyer sınavı orta düzey kategorisinde ise birinciliğe Almanya'dan Nasrallah Arslan, ikinciliğe İtalya'dan Furkan Baysan, üçüncülüğe ise Basel'den Bünyamin Kurt hak kazandı.

İleri düzeyde 1. olan Meş'ar Hac Organizasyonunun sponsorluğunda umreye hak kazandığı açıklanırken, dereceye giren diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi. Siyer sınavı orta düzeyde ise 1. gelen Nasrallah Arslan'ın Tablet Bilgisayar kazandığı 2. ve 3. gelen yarışmacılarında çeşitli hediyeler almaya hak kazandıkları açıklandı.

Makale yarışmasında ise Gürcü Korkut birinci olurken, Üstad Bediüzzaman'ın eserlerinden oluşan Risale-i Nur Külliyatı'nın hediye olarak verildiği öğrenildi. Şiir yarışmasının birincisine Vehbe Zuhayli'nin Tefsir'ül Veciz kitap seti hediye edildi.

Tiyatro gösterimi ilgiyle izlendi

Siyer, Makale ve Şiir yarışmalarının birincileri ve hak kazandıkları ödüllerin açıklanmasından sonra, Basel Said-i Nursi Vakfı Gençliği Tiyatro Grubu'nun büyük bir özveriyle hazırladığı, sahabelerin Habeşistan hicretini konu alan tiyatro gösterimi sahnelendi. Salonda büyük bir ilgi ve dikkatle izlenen tiyatro gösterisinin ardından tekrar mikrofonu alan Vahdet ilahi grubu Türkçe ve Kürtçe dillerinde ilahiler seslendirdi.

Milyon salâvat okundu

Program'ın düzenlenmesine 1 ay kala Vakıf gönüllülerinin başlattığı salavat kampanyası sonucu 4 milyon salavat-ı şerife, 8 bin İhlas 30 bin zikrullah, yaklaşık 500 Yasin ve birçok hatmi şerifin okunduğu anonsu yapıldı.

Duygulandıran şiir

Müjde Erkek çocuk İlahi grubunun birbirinden güzel ilahiler seslendirmesinin ardından mikrofonu "Bize Bir Teselli" adlı şiiri okumak için Hasan Kuyuldar aldı. Zaman zaman duygulu, zaman zamanda coşkulu bir üslupla peygamber sevdalılarının, günümüzde ümmet için bir rahmet kaynağı ve uhuvvet örneği olduğu temasını işleyen şiiri okuyan Kuyuldar'ın ardından, Molla Yahya Yılmaz hoca mikrofona davet edildi.

Müslümanların emekleri boşa gitmeyecektir

Salâvatlar eşliğinde mikrofona gelen Yılmaz hoca, böylesi güzel ve hayırlı programların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Uzak yakın demeden Hz. Peygamber'in Şahitlik ve tanıklığında buraya gelen insanların en mutlu ve bahtiyar insanlar olduğunu belirten Yılmaz, benzer organizasyonlara imza atan tüm Müslümanların peygamberin işaret ettiği örnek neslin vasıflarını taşımaya gayret ettiklerini ve emeklerinin hiçbir şekilde boşa gitmeyeceğini kaydetti.

"Vahdet Duası" ile program sonlandırıldı

Molla Yahya Yılmaz'ın konuşmasının ardından "Vahdet Duası"nı yapmak üzere mikrofona Süleyman İnce hoca geldi. Tüm peygamber sevdalılarının birbirlerinin ellerini sıkı sıkıya tuttukları "Vahdet Duası"nın okunmasının ardından program nihayete erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.