İsviçre’de şehitleri anma programı

İsviçre’de şehitleri anma programı

İsviçre'nin Basel şehrinde Şehadet ayı münasebetiyle İslam şehitlerini anma programı düzenlendi. Programda konuşan Molla Yahya Yılmaz, “Şehid kendisi için yaşamaz. Şehid öyle bir şahsiyettir ki; hakikaten onu algılamak çok zordur. O derdi taşıyıp bilen in

İsviçre'nin Basel şehrinde İslam şehitlerini anma programı düzenlendi. Basel'in Kleinhüningen semtinde faaliyetlerini sürdüren Said-i Nursi Cami’nde düzenlenen program cami müdavimlerinden Halil Evsen'in okuduğu Cevşen ile başladı.

Okunan Cevşen'in ardından Şehadet bilinciyle ilgili kısa bir konuşma yapan Murat Korkut, “Şehadet bilinci, ölümü sevgiliye kavuşmak, ölümü dirilişle yüceltmek, ölümü öldürmek ve ölümü ölümsüzleştirmeyi ifade eder. Şehadet bilinci, galibiyeti, dünyadaki mücadelenin sonu olarak Ahiret kazanmışlığını, cennet karşılığında can satmanın aziz alışverişini yansıtır, anlatır ve daha birçok anlamları içinde ihtiva eder.” dedi.

"Şehid kendisi için yaşamaz"

Programda şehadet olgusu üzerine bestelenen ezginin seslendirilmesinin ardından mikrofona davet edilen Avrupa İslam Alimleri Birliği üyesi Molla Yahya Yılmaz, sözlerine hakkın hakim kılınması adına dünyanın dört bir yanında Allah'a cennet karşılığında aziz canlarını feda eden bütün İslam şehidlerine rahmet dileyerek başladı.

Hangi şehid ele alındığında, yaşamlarının en güzel dönemlerinde şehadet mertebesine eriştiğinin görüleceğine dikkat çeken Yılmaz, “Şehid kendisi için yaşamaz. Şehid öyle bir şahsiyettir ki; hakikaten onu algılamak çok zordur. O derdi taşıyıp bilen insan, onu çok iyi algılar.” dedi.

 “Şehadet müessesi suiistimal ediliyor”

Kutsal bir müessese olan Şehadetin çağımız insanı tarafından suiistimal edildiğine vurgu yapan Yılmaz,  “Şehadet çok kutsal bir müessesedir. Ancak maalesef çağımız insanı bu müesseseyi suiistimal ediyor. Öyle ki, bu müthiş ilahi müesseseyi anlatmaktan insanı haya eder hale getirdiler. Vahşet bir tarafta, adaletsizlik bir tarafta, çizgiden kaymalar bir tarafta, korkaklıklar bir tarafta, ülkelerin işgali bir tarafta, namusların çiğnenmesi bir tarafta, İslam coğrafyasının gün be gün işgal edildiği, tefrika, fitne ve fesadın derinleştirilmeye çalışıldığı bugünlerde yiğit adam odur ki; Şehidlerin davayı bıraktığı noktada dik bir şekilde ayakta durmasıdır. Eğer bu duruşu sergiliyorsan, demek ki şehitleri anlamışsın. Yok diğeri ise Vallahi edebiyattan başka hiçbir şey değildir.” dedi.

Şehitleri anma programı, Molla Yahya Yılmaz'ın konuşmasının sonunda şehidlere yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.