Kaçırılan HDP kanalı ile kaçırılıyor

Kaçırılan HDP kanalı ile kaçırılıyor

​Uzman çavuş olan kardeşi PKK tarafından kaçırılarak infaz edilen Ali Polat, HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan 54 ailenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti 37 gündür devam ediyor.

Evlat nöbetindeki ailelere destek olmak amacıyla Osmaniye’den gelen Ali Polat, Uzman Çavuş olan kardeşi Ferdi Polat’ın, Şırnak’ta 2015 tarihinde PKK tarafından kaçırılarak infaz edildiğini, kardeşinin cesedine 3,5 yıl sonra ulaşıldığını söyledi.

Kardeşinin silahsız olduğu halde PKK tarafından kaçırıldığını belirten Polat, "Bunların güçleri sadece silahsız, fakir ve fukara insanlara yeter. Ama herkes biliyor ki Kandil’in baş merkezi HDP Diyarbakır binasıdır. Bunu herkes bilsin artık. Kendilerinden birinin çocuğunu dağda hiç gördünüz mü? Hep fakir fukaranın küçük yaştaki çocukları kaçırılıyor, dağda eğitiliyorlar. Hepimiz Kürt’üz, Türk’üz var mı bir ayrım? Biz hepimiz kardeşiz. Ayrım yapanları kendileridir." diye konuştu.

Evlat nöbeti yapan aileleri çok iyi anladığını belirten Polat, "Bu annelere her zaman desteğimiz vardır. Bütün anneleri de buraya beklerim. Sadece kendi evlatları için değil, bütün annelerin evlatları için burada olmaları ve bu annelere destek olmaları lazım. Benim kardeşim de kaçırıldı. Ben 3,5 yıl sonra na’şını buldum. Ben de aynı durumdaydım. Bu eylemin ilk etapta yapılması gerekirdi çok geç kalındı. Daha önce yapılacaktı. Kaçırılan asker, polis, sivil vatandaşların çocukları biliniyor ki HDP kanalı ile kaçırılıyor. Bunu herkes geç de olsa anladı." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler