Kafe görünümlü silah atölyesine baskın: 7 gözaltı

Kafe görünümlü silah atölyesine baskın: 7 gözaltı

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde kafe görünümlü yasa dışı silah atölyesi ve bağlantılı adreslere gerçekleştirilen operasyonlarda 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul polisinin silah imalatı ve ticaretinin önlenmesine yönelik Gaziosmanpaşa'daki kafe görünümlü silah atölyesine yaptığı baskının ardından bağlantılı adreslere yönelik Sultanbeyli, Sancaktepe, Pendik, Üsküdar ve Çekmeköy ilçelerinde yaptığı operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 25-29 Ocak tarihleri arasında il sınırları içerisinde yasadışı silah imalatı ve ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan 2 farklı operasyonun sonucu hakkında kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

Açıklamada, "Gaziosmanpaşa ilçesi sınırları M.H. isimli şahsın kafe görünümlü illegal silah atölyesi ile Sultanbeyli, Sancaktepe, Pendik, Üsküdar ve Çekmeköy ilçelerinde yapılan planlı operasyon kapsamında; M.Y, P.A, Ü.T, İ.Ö, M.D ve V.U. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Operasyonlarda ele geçirilen silah ve mühimmat şöyle sıralandı:

21 adet ruhsatsız tabanca, 51 adet tabanca şarjörü, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 491 adet fişek, 29 adet av tüfek fişeği, 23 adet açık namlu, 40 adet kesilmiş kurusıkı namlusu, 15 adet tabanca sürgüsü, 5 adet horoz tertibatı ele geçirilmiştir.

Açıklamanın sonunda, "Adli makamlara sevk edilen bir şahıs silah imalatı ve ticareti suçlarından tutuklanmış, 6 şüpheli şüpheli şahıs hakkında Adli işlemler Şube Müdürlüğümüzde devam etmektedir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.