​Karamollaoğlu: Libya'ya askeri desteğin müzakere edilmesi lazım

​Karamollaoğlu: Libya'ya askeri desteğin müzakere edilmesi lazım

​Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Libya'ya asker gönderme tezkeresine ilişkin yaptığı açıklamada,“Prensip itibarıyla askerimiz hiç gitmesin demiyorum. Ama çok stratejik bir karar veriliyor. Enine boyuna müzakere edilmesi lazım.”dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı’nın 7’inci Olağan Kongresi'ne katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu'nda düzenlenen kongrede gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşma, TBMM’den geçen Libya’ya asker gönderme tezkeresi ve yerli otomobil başta olmak üzere gündemine ilişkin konuştu.

Konuşmasına Gaziantep’in sömürgeci ve işgalci Fransız işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümünü kutlayarak Karamollaoğlu, Antep Savunması’nda şehit ve gazi olanlara Allah’tan rahmet diledi.

Karamollaoğlu, birçok konuda Türkiye’nin durumunun hiç iç acıcı olmadığını savunarak, iktidarın ise hukuk, ekonomik, iç ve dış, tarım ile hayvancılık politikalarını eleştirdi.

İktidarın Suriye politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu, İdlib’e yönelik yapılan bombardımana dikkat çekerek, İdlib’te bir milyona yakın insanın ölüm ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Türkiye'nin gündeminin son günlerde yerli otomobille çok meşgul olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Yerli otomobil elbette yapılmalıdır. Kesinlikle karşı çıkmayız. Ama biz bu gidişle siz bu otomobili bile yapamazsanız diyoruz. Bu otomobil yeni değil 2011 yılında getirildi. Kuzey ülkelerinden getirilen iki otomobili sergileyip 'yeniden başladık' demek olmaz. Türkiye zaten otomobil yapıyor. Otomobillere 'yerli' deyince yerli olmuyor. Çünkü her otomobil üreticisi, kendisi için kritik parçayı dışarıdan getiriyor. Türkiye’de üretin arabaların ancak yüzde 50’si yerli. Yerli otomobilin yüzde 100 yerli olmasını ister ve destek veririz.” dedi.

Türkiye'nin Libya ile önemli bir anlaşma yaptığını hatırlatan Karamollaoğlu, "Evet, Libya ile bir anlaşma yapıldı. Doğru bir anlaşma oldu. Akdeniz'de elimizden gitmekte olan bir parça yeniden yerine oturdu. Şimdi bizden askeri destek istiyorlar. Çok dikkatli olmak lazım. Bütünüyle karşı çıkıyor değilim. Ama bizim Ergenekon ve arkasından 15 Temmuz vesilesiyle ordumuzda çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bir de bedelli askerlik geldi. Askerlik gücümüz ne yazık ki zayıfladı. Bunu söylemekten hicap ediyorum. Ama sen gidip orada özel kuvvetler kuracakmışsın. ÖSO'yu Libya'ya götürecek. Yahu adı üzerinde Özgür Suriye Ordusu. Sen bunu Libya'ya götürmeye kalkarsan bu ne manaya gelir. Sen Suriye'deki muhalifleri fiilen kendi adamın gibi beslemiş, eğitmiş ve donatmış olursun. Hiç olmazsa bunu görün. Allah’ın huzurunda orada akan kanı her damlasından dolayı hesap verirsiniz. Sen bu işleri bedava mı zannediyorsun. Böyle bir mantık mı olur? Ben prensip itibarıyla askerimiz hiç gitmesin demiyorum. Çok ama çok stratejik bir karar veriliyor. Bunun özellikle askerler tarafından enine boyuna müzakere edilmesi lazım. Ani bir kararla ortaya çıkılmaması lazım.” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, “Kanal İstanbul Projesi”ni desteklemediklerini, projenin ekonomik olarak Türkiye'ye faydasının olmayacağını düşündüklerini de söyledi.

Türkiye’de 4,5 milyon işsizin olduğunu belirten Karamollaoğlu, başvuru yapmayan kişilerle beraber bu rakamın 8-9 milyonu bulduğunu belirtti.

Açıklanan asgari ücret rakamına da değinen Karamollaoğlu, açlık sınırı rakamlarına da dikkat çekerek, asgari ücretin bir insanın geçimini rahat bir şekilde sağlayacağı bir ücret olması gerektiğini belirtti.  

Tek listeyle gidilen kongrede, mevcut başkan Mehmet İslam, tekrar Saadet Partisi'nin İl başkanlığı görevine seçildi.

İLKHA


​Karamollaoğlu: Libya'ya askeri desteğin müzakere edilmesi lazım

​Karamollaoğlu: Libya'ya askeri desteğin müzakere edilmesi lazım

​Karamollaoğlu: Libya'ya askeri desteğin müzakere edilmesi lazım

​Karamollaoğlu: Libya'ya askeri desteğin müzakere edilmesi lazım

​Karamollaoğlu: Libya'ya askeri desteğin müzakere edilmesi lazım

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.