Kardeş STK'lardan çağrı: Halkımızı Rabbimizden bir genişlik ihsan edinceye kadar yardımlarını sürdürmeye davet ediyoruz

Umut Kervanı Vakfı, deprem bölgesinde çalışmalarının kardeş STK'larla devam ettiğine dikkat çekerek, "Tüm halkımızı, yüce Rabbimizin katından bir genişlik ihsan edinceye kadar yardımlarını aynı hassasiyetle sürdürmeye davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgelerinde ortak hareket eden Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO Ebrar'ın çalışmaları sürüyor.


STK yetkilileri, Adıyaman'da kurmuş oldukları koordinasyon merkezinde ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamayı, Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen okudu.

Ökmen, açıklamasının başında, "Mallarınızı Allah yolunda harcayın ve kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Bir de iyilik edin ve yaptığınızı güzel yapın. Doğrusu Allah iyilik eden ve işini güzel yapanları sever. (Bakara, 195)" ayetine atıfta bulundu.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü, dokuz saat arayla iki şiddetli depremle sarsıldıklarını belirten Ökmen, "Bu deprem şimdiye kadar görülen en büyük kara depremlerinden biri olup yüzeye yakınlığı ve süresi itibariyle yıkıcılığı kat kat ağır olan bir musibet olarak 40 binden fazla canın yitirilmesine, yüz binden fazla kişinin yaralanmasına ve milyonlarca kişinin evsiz kalarak çadırlarda yaşamasına veya yerinden göçe mecbur kalarak başka illere yerleşmesine sebep oldu. Milletçe çok acılara, unutulmayacak nice sahnelere şahit olduk. Hep birlikte ağladık, hep birlikte seferber olduk." dedi.

Ökmen, "Tüm dünyaya örnek olacak bu topyekün seferberlikle herkes canla başla bu yaraya merhem olmaya gayret ederken Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO Ebrar olarak deprem sabahından itibaren binlerce üye ve gönüllümüzle yurt içi ve yurt dışından harekete geçip adeta on bir ilimize "Umut Kervanı" adıyla sahaya aktık. Önce can dedik ve var gücümüzle enkâzlara koşarak çok sayıda vatandaşımızın sağ olarak kurtulmasına vesile olduk." ifadelerini kullandı.

"Geceli gündüzlü fedakarane bir çaba sarf ederek yardım ulaştırdık"

Bununla beraber yine ilk günden itibaren acil ihtiyaçlara en hızlı şekilde cevap verebilmek için gerek mobil araçlarla ve gerekse de kurdukları çadırlarda, su ve yemek ikramında bulunduklarını belirten Ökmen, şunları kaydetti:

"Şubat soğuğunda dışarda kalan depremzede kardeşlerimize binlerce battaniye ulaştırdık. Süratle koordine olan üye ve gönüllülerimiz, yurt dışından ve ülkenin dört bir yanından, yüreği yanan kardeşlerimiz tarafından bizlere ulaştırılan her türlü ayni ve nakdi yardımları yerine ulaştırdık. Geceli gündüzlü fedakarane bir çaba sarf ederek, şimdiye kadar afet bölgelerine sevk ettiğimiz yüzlerce araçla; battaniye, binlerce elektrik ve odun sobası, tonlarca kömür, yüzlerce çadır ve binlerce gıda kolisi ile giyim yardımı ulaştırdık.

Her gün düzenli olarak deprem bölgelerinde günlük yüz bine yakın kişiye üç öğün sıcak yemek ikramında bulunmaya devam ediyoruz.

Ayrıca; bulundukları afet bölgelerini terk ederek, farklı illere gitmek zorunda kalan depremzede kardeşlerimizi de, o illerdeki paydaş yardım kuruluşlarımızın yetkilileri, depremzedeleri gittikleri illerde ziyaret etmekte ve barınma sorunu başta olmak üzere her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarına çare olmaya gayret etmektedir."

Hal böyle iken, yaşanan felaketin büyüklüğü düşünüldüğünde, bu yardımların uzun bir süre daha devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Ökmen, "Şüphesiz, hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü vazifesi gören ve halkımızın takdirini kazanan Umut Kervanı ailesi olarak bizler, tüm üye ve gönüllülerimizle birlikte bu vazifemizi sonuna kadar yürütebilmemiz için, şüphesiz siz kıymetli halkımızın yardımlarının kesintisiz bir şekilde devam etmesine bağlıdır. Yardım kuruluşlarımız olarak, '…Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Her kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse Allah da onun (bu iyiliği) sayesinde kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir…' hadis-i şerifinin müjdesiyle tüm halkımızı, yüce Rabbimizin katından bir genişlik ihsan edinceye kadar yardımlarını aynı hassasiyetle sürdürmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ökmen, açıklamasına şöyle son verdi: "Bu vesileyle, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO Ebrar aracılığıyla yapılan yardımları, Rabbin rızasına eriştirmesi dileğiyle halkımızla 'Umut Kervanı' adına paylaşmayı borç biliyoruz. Rabbimizden bizi layık gördüğü bu kutlu vazifede tüm kardeşlerimize ihlas, azim ve gayret ihsan etmesini niyaz ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Yaraların en hızlı bir şekilde sarılması temennisiyle hepimizin başı sağ olsun." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.