Kardeş yardım kuruluşları Malatya’da depremzedelere sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor

Kardeş yardım kuruluşları Malatya’da depremzedelere sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa yetim Eli ve IHO-EBRAR, depremin etkilediği yerlerden biri olan Malatya’da açtıkları aşevinde depremzedelere sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor.

İslami yardım kuruluşları, Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarıyor. 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Malatya’da arama kurtarma çalışmaları sona ererken, enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Kurulan çadır kentlerde kalan depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışan kardeş yardım kuruluşları, hayırseverlere çağrıda bulundular.

Malatya’nın farklı noktalarında sıcak yemek dağıtımının yanı sıra gıda, battaniye, soba, odun, temizlik ve muhtelif ihtiyaç malzemesini dağıtmayı sürdürüyor.

Umut Kervanı gönüllüsü olarak çalışan İzzettin Soyvural, 4 kardeş yardım kuruluşu olarak, depremzedelerin yaralarını sarmak için çalıştıklarını söyledi.

Soyvural, “Depremin ilk gününden itibaren sahada çalışmalarımız devam ediyor. Mağdur insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Malatya’nın farklı noktalarında aşevlerimiz var. Binlerce insana sıcak yemek ve gıda yardımında bulunuyoruz. Hayırseverlere buradan çağrı yapmak istiyoruz. Gıdalarımız azalıyor. Bu noktada daha çok destek bekliyoruz.” dedi.

Batman’dan Malatya’ya Umut Kervanı gönüllüsü olarak gelen Mehmet Turan ise, Malatyalı depremzedelere yardımda bulunmak, ellerinden gelen hizmeti yapmaya çalıştıklarını, günde üç öğün sıcak yemek çıkardıklarını dile getirerek, hayırseverlere çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler