Karekod sistemi ile motor yağının sahte olup olmadığı anlaşılabilir!

Sahte motor yağ kullanımının araçlarda ciddi hasarlara neden olduğunu belirten oto tamircisi Mustafa Tekbalık, karekod sistemi ile motor yağının gerçek ya da sahte olduğunun anlaşılabileceğini ifade etti.

Sahte motor yağlarının son 4-5 yıldır piyasada olduğunu vurgulayan Mustafa Tekbalık, sahte yağ kullanımın araca ciddi hasarlar verdiğine dikkat çekti.


Marka olan motor yağlarının tercih edilmesini tavsiye eden Tekbalık, motor yağlarındaki karekodu okutarak yağın sahte veya gerçek olduğunun anlaşılabileceğini söyledi.

Tekbalık, araçlarda kullanılan motor yağlarının 8 bin ila 10 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

"Sahte motor yağları piyasada var"

mustafa.png

Mustafa Tekbalık

Motor yağının sahte olup olmadığını anlamak için karekod okutulmasını öneren Tekbalık, "Sahte motor yağları piyasada var. Araç sürücüleri yağ kutularının karekodunu okutmalı. Karekodu okumuyorsa demek ki bu yağda sıkıntı var. Motor yağı birinci olarak marka olmalı. Belli marka motor yağları var. Motor yağının sahte olup olmadığını anlamak için karekodunu okutarak anlayabilirsiniz. Yağı döktüğün zaman yağ kendini gösteriyor." dedi.

"Geri dönüşüm olarak kullanılan motor yağları sahte oluyor"

Sahte motor yağlarının geri dönüşümden elde edildiğini ifade eden Tekbalık, "Motor yağının, motorun içerisindeki kayganlığı yapması, motorda hasar oluşturmaması ve aşıntı olmaması için 8 bin ile 10 bin kilometrede bir değiştirilmesini öneriyoruz. Sahte motor yağları araca zarar verebilir. Makine mühendisleri ve petrol rafinerleri mühendisleri, motor yağının derecesini ölçerken ne kadar sürede gideceğini belirliyor. Diğeri geri dönüşüm oluyor. Geri dönüşüm olarak kullanılan motor yağları sahte oluyor." diye konuştu.

"Motor yağı almak isteyenler markadan şaşmasınlar"

Sahte motor yağlarının zararlarından bahseden Tekbalık, "Sahte motor yağları araçta ciddi hasar oluşturabilir. Motor soğukken yağ devretmeyebilir, duman atabilir, yağ eksiltme yapabilir. Birçok etkeni var. Motor yağı almak isteyenler markadan şaşmasınlar. Sahte motor yağları son 4-5 yıldır piyasada yaygın durumdadır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.