Katı yakıt istatistikleri açıklandı

Katı yakıt istatistikleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ocak ayına ait katı yakıt istatistiklerini açıkladı. Buna göre, linyit üretimi ocak ayında 5 milyon 622 bin 697 ton olarak gerçekleşti

Linyit satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,0 artarken, bir önceki aya göre yüzde 17,5 azaldı.

Taşkömürü üretimi ocak ayında 107 bin 601 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 bir önceki aya göre ise yüzde 5,1 arttı. Taşkömürü koku satılabilir üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1, bir önceki aya göre ise yüzde 0,2 azaldı.

Ocak ayında üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti

Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı(2) yüzde 111,3 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 83,0 iken taşkömüründe yüzde 3,1 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Ocak ayında taşkömürü teslimatının yüzde 63,0'ı termik santrallere, yüzde 12,3'ü kok tesislerine, yüzde 7,6'sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 86,6'sı termik santrallere ve yüzde 9,2'si demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunun da ise en fazla teslimat yüzde 98,5 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.