Katı yakıtlar istatistikleri açıklandı

Katı yakıtlar istatistikleri açıklandı

​Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın temmuz ayına ait katı yakıt verilerini açıkladı.

Buna göre, linyit üretimi temmuz ayında 5 milyon 367 bin 354 ton olarak gerçekleşti.

Linyit satılabilir üretimi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 6,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,8, Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 23,4 azaldı.

Taşkömürü üretimi temmuz ayında 108 bin 641 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü satılabilir üretimi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,3 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 artarken, ocak-temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,7 azaldı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi Temmuz ayında 379 bin 310 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre yüzde 4,1 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artarken, Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 azaldı.

Taşkömürü ithalatı bir önceki aya göre yüzde 37,4 arttı

Taşkömürü ithalatı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 37,4, önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 95,2 ve Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,0 arttı.

Taşkömürü koku ithalatı bir önceki aya göre yüzde 3,7, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,1 ve Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 azaldı.

Ocak-Temmuz döneminde üretimin teslimatları karşılama oranı en yüksek linyitte gerçekleşti

Üretimin teslimatları karşılama oranı(2) Ocak-Temmuz döneminde yüzde 104,0 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 87,1 iken taşkömüründe yüzde 2,7 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Temmuz ayında taşkömürü teslimatının yüzde 57,6'sı termik santrallere, yüzde 14,3'ü kok tesislerine, yüzde 10,5'i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 85,4'ü termik santrallere ve yüzde 8,4'ü demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat yüzde 97,3 ile demir-çelik sanayine yapıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler