Kaymakam Safitürk'ün cenazesi memleketine uğurlandı

Kaymakam Safitürk'ün cenazesi memleketine uğurlandı

PKK’nin düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve Gaziantep’te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mardin’in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün cenazesi memleketine gönderildi.

Mardin’in Derik ilçesinde dün PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün cenazesi dualarla memleketi Sakarya’ya uğurlandı.

Törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Mardin ve Gaziantep’te görev yapan kaymakamlar ile Safitürk’ün annesi Fatma ve babası Asım Safitürk ile eşi Ayşegül Safitürk katıldı.

PKK’lilerin bombalı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve dün ambulans helikopterle Gaziantep’e getirilen Kaymakam Safitürk, tedavi gördüğü Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edildikten sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi görürken, bu sabaha karşı yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden Safitürk’ün cenazesi Cuma namazının ardından tören için Gaziantep Havalimanına götürüldü. Hastane bahçesinde bekleyen vatandaşlar, cenazenin götürülüşü sırasında ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atarak tekbir getirdi.

“Sana da böylesi yakışırdı”

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ailesi ve yetkililer tarafından alınan Kaymakam Safitürk'ün cenazesi, cenaze aracı ile Gaziantep Havalimanına getirildi. Buradaki törende Safitürk'ün annesi Fatma ve babası Asım Safitürk’ün, metanetini koruduğu gözlerden kaçmazken, eşi Ayşegül Safitürk ise 5 yaşındaki oğlu ile birlikte eşinin tabutuna sarılarak, “Eğer bu ülkede şehit olacak bir kaymakam var ise o da sensin Fatih! İstediğin gibi ölüm oldu. Sana da böylesi yakışırdı. Oğlun benim emanetim, onu canım pahasına koruyacağım ve emanetine sahip çıkacağım.” diyerek gözyaşı döktü.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada, hayatının en zor konuşmasını yaptığını söyleyerek, “Birkaç gün önce birlikteydik. Eylül ayı içinde Mardin'deki 4 ilçeye kayyum olarak atanan 4 değerli kardeşimden biriydi. 30 yıldır bu meslek içerisindeyim, tanıdığım en hareketli ve en ele avuca sığmaz kardeşimizdi. Şehitlik ona yakışıyordu. Hem futbol arkadaşımdı, hem de Derik'teki çocukların ağabeyi ve amcasıydı. Gerçekten PKK ve FETÖ ile mücadele eden en başarılı kardeşlerimizdendi. Hani şair diyor ya, 'Bize yumuşak kucakta ölmek yakışmaz' diye. Fatih de öyle, ölecekse işte böyle ölecekti.” dedi.

Konuşmaların ardından törende Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua okundu. Tören sonunda Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Safitürk’ün babası Asım Safitürk’ün elinden tutarak uçağa kadar eşlik etti.

Safitürk’ün cenazesi askeri uçakla memleketine gönderilirken, annesi, babası, eşi diğer yakınları ise özel uçakla Gaziantep'ten ayrıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler