Kayseri Kocasinan kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Kayseri Kocasinan kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kayserinin Kocasinan ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Hz Muhammed'in (sav) ahlak, eğitim, adalet başta olmak tüm alanlarda önder olduğu vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kocasinan ilçesine Bağlı Yeşil Mahallede “Eşiz Önder Hz. Muhammed” adıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kayseri Umut Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Umut-Der) organize ettiği program saat: 13.30'da Mahmut Sami Göktaş'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Halkın sık sık tekbir ve salavatlar getirdiği program, Özlem Ajans sanatçılarından Muhammed Nur'un okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlidin ardından Özlem Ajans sanatçıları Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi. İlahilere katılımcıların da ellerindeki tevhit bayraklarını sallayarak ve büyük bir coşkuyla eşlik ettikleri görüldü.

Allah onu (sav) ahlaka, eğitime, adalete önder kıldı”

Etkinlikte konuşan Molla Celal Bozdaş, Hz Muhammed'in (sav) dünyaya gelmeden önce insanların içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.  Bozdaş, “Peygamber Efendimiz (sav) dünyaya teşrif ettiği zaman dünya karanlıklar ve zülüm içerisindeydi. Mazlumlar zulme uğruyorlardı, Kadınlar hor görülüyor toplum cahilleşmişti. Eşsiz önder Hz. Muhammed (sav) dünyaya geldiği zaman Allah onu ahlaka, eğitime, adalete önder kıldı. Allah onda bütün güzel sıfatları yaşattı ve Hz Muhammed (sav) de bu güzel sıfatları yaşatmaya gayret etti. Fransız İhtilalının temel hazırlıkların öğretilerinden biri olan Lafeyate daha insan hakları beyannamesi açıklanmadan önce bütün beşeri sistemleri araştırıyor, soruşturuyor, inceliyor ve İslam hukukunu da inceliyor. Fakat şu söylemi söylemek zorunda kalıyor: Ey şanlı Muhammed, Ey şerefli Muhammed, senin zirveye çıkardığın bu adaleti ne senden önce hiç kimse bu seviyeye getirebilmiş, ne de senden sonra hiç kimse bu seviye getirebilir.” dedi.

Hayatın her anında Hz Muhammed'in (sav) örnek alınması gerektiğini vurgulayan Bozdaş son olarak,“Peygamber efendimizin ismi söylemde kalmasın ismi eyleme geçsin yani evimizde Hz. Muhammed gibi yaşansın, ticaretimiz Hz. Muhammed gibi sadakatle olsun, komşuluğumuz Hz. Muhammed’in komşuluğu gibi olsun, Sosyal yaşamımız Hz. Muhammed’in sosyal yaşamı gibi olsun. Eğer bizler bunların hepsini uygularsak vallahi bizim gönlümüz de ve bedenimiz de rahat eder.” diye konuştu.

Özlem Ajans sanatçılarının ve Kayseri Umut-Der Çocuk İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardından program Mahmut Sami Göktaş'ın yaptığı dua ile son buldu.

Etkinliğin sonunda programa katılan halka Özlem Ajans tarafından hazırlanan ve Hz Muhammed'i konu alan ilahi ve marşların seslendirildiği “Peygamber sevdalıları 2015” CD’si hediye edildi.   (Fatih Gültekin - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler