Kayseri’de 800 hafıza törenle icazet verildi

Kayseri’de 800 hafıza törenle icazet verildi

​Kayseri’de Kur’an-ı Kerimi ezberlemiş 800 talebe için hafızlık icazeti töreni düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı örgün ve yatılı Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlamış 286’sı hafize, 514’dü hafız olmak üzere toplamda 800 talebeye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Müftüsü Yusuf Akkuş’un ve 10000’den fazla kişinin katılım gösterdiği törende icazet verildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Müftüsü Yusuf Akkuş’un selamlama ve tebrik konuşmalarıyla devam etti, ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı.

Hafızlığın dünyalık unvanların hepsinden daha üstün olduğunu söyleyen Erbaş, “Kuran’ı kerim insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi ve bir hakikat membaıdır, Bir taraftan insana kendini, rabbini, evreni tanıtırken diğer taraftan var oluş gayesine uygun, asil ve tertemiz bir hayatın nasıl yaşanacağını gösterir. Kur’an-ı kerim aşırılıktan, azgınlıktan ve her türlü kötülükten sakındırır, insanı insan yapan değerleri öğretir.” sözlerini kullandı.

Nice topluluğun Kur’an-ı Kerim'e ve onun gösterdiği ilkelere sarılarak yüceldiğini dile getiren Erbaş, “Biz Kur'an-ı Kerim'e gönlümüzü, aklımızı ve hayatımızı ne kadar açabilirsek, o bizlere bereketini hakikatini şefkatini o kadar açacaktır. Eğer biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edebilirsek, bize izzet, itibar, kudret verecektir ve ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır. Onun için Kur’an-ı Kerim'in bir hayat rehberi, hidayet kılavuzu olduğuna iman etmeli, ilke ve mesajlarını en doğru şekilde yerine getirmeye çalışmalıyız.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.