Kayseri'de emperyalist ABD'nin küstah kararı telin edildi

Kayseri'de emperyalist ABD'nin küstah kararı telin edildi

​Kayseri'de bir araya gelen siyasi parti ve STK'lar, emperyalist ABD'nin Kudüs'le ilgili şer planını düzenlenen basın açıklamasıyla telin etti.

Emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti ilan etme kararına ilişkin Kayseri'de basın açıklaması düzenlendi.

Hunat Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrasında, cami avlusunda düzenlenen basın açıklamasını Sadi Özmen okudu. Özmen, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın tarih boyunca hep Müslümanlara ait olduğunu ve yine Müslümanlara ait olarak kalacağını, bu kutsal toprak ve mekânların işgalcilere asla bırakılmayacağını, Müslümanların da bu noktada bilinçli olmalarını ve üzerlerine düşen görevleri yapmaları gerektiğini söyledi.

Ardından konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, , Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın yüzyıllardır Müslümanların kanayan ve hiç dinmeyen yarası olduğunu, Müslüman yönetici ve idarecilerin basiretli, ferasetli bir şekilde hareket etmelerini istedi.

Hz. Muhammed'in kilometreler ötesinden ve aylarca sürse de yalnızca ibadet maksadı için ziyaret edilmeye değeceğini belirttiği üç mescitten birisi olan Mescid-i Aksa'nın asla yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Güven, gelecek nesillerin de bu büyük değerleren haberdar olmaları için bilinçlendirilmesinin önemine değinti. Basın açıklaması, Güven'in okuduğu dua ile son buldu.

Basın açıklamasına, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, STK başkanları, gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.