Kayseri'de gençlik huzurda buluşmaya devam ediyor

Kayseri'de gençlik huzurda buluşmaya devam ediyor

Kayseri'de "Gençlik Huzurda buluşuyor" programında gençler sabah namazında buluşmaya devam ediyor.

Her ayın ilk pazar günleri "Gençlik Huzurda buluşuyor" programı kapsamında düzenlenen sabah namazı programı büyük ilgi ile devam ediyor. Bu ay 24'üncüsü Hunat Camii'nde düzenlenen programa Kayseri İl Müftüsü Doç.Dr Şahin Güven programa katılarak gelen cemaate hitap etti.

Bu ayki konuşmasında Müftü Güven, Hz. lokman'ı ve Hz. Lokman'ın oğluna verdiği öğütlere değindi.

Güven, Hazret-i Lokman sadece doktorluğu ile değil; hikmetiyle dillere destan bir zat olduğunu söyledi.

Bundan dolayı kendisine "Lokman Hekim" dendiğini belirten Güven, Hz. Lokman, isminin Kur'ân'da geçen, peygamber veya veli olduğu hakkında kesin bir bilgi bulunmayan bir büyük olduğunu ifade etti.

İslâm tarihinde Hazret-i Lokman'ın özelde oğluna güzel üslupla yaptığı hikmetli sözleri, vecizeleri, öğütleri ve tavsiyelerinin meşhur olduğunu dile getiren Güven, bir babanın hitap etme noktasında ondan öğreneceği çok şey olduğuna işaret etti.

Güven, Hz. Lokman'ın oğlunun, babasının verdiği bütün öğütlere uyduğunun altını çizdi.

Müftü Güven, hitabında Hz. Lokman'ın Kur'an'da geçen şu tavsiyelerini dile getirdi: "Cenab-ı Hak, Hazret-i Lokman'ın dilinden bu sözlerini şu ayetlerle (mealen) şöyle buyurur: 1. Allah'a ortak koşma. "Hani Lokman oğluna öğüt verirken demişti ki, 'Oğlum (ey oğul!) Allah'a ortak koşma. Muhakkak ki şirk pek büyük bir zulümdür.

2. Allah her yaptığını ortaya çıkarır. "Oğlum, eğer yaptığın iş hardal tanesi kadar bile olsa ve bir taş içine girse, Allah onu ortaya çıkarır. Muhakkak ki, Allah en gizli işleri bütün inceliğiyle bilir, O her şeyden hakkıyla haberdardır.

3. Namazını dost doğru kıl. "Oğlum, namazını dost doğru kıl. İyiliği tavsiye et, kötülükten sakındır. Başına gelene sabret. Şüphesiz ki bunlar uğrunda azim ve sebat edilmeye değer işlerdendir.

4.Kasılarak yürüme, yavaş konuş. "Gururlanıp insanlardan yüzünü çevirme. Yeryüzünde kasılarak yürüme. Çünkü Allah büyüklük taslayan ve övünenleri sevmez. Yürüyüşünde mutedil ol. Sesini alçalt. Seslerin en çirkini, şüphesiz ki, eşeklerin sesidir."

5. Takvayı esas al. "Ey oğul! Takvayı kendin için kârlı bir ticaret olarak kabul et. Çünkü böyle ticaretler sonsuz kazançlar temin eder."

6. Merasimlere katıl. "Ey oğul! "Cenaze merasimlerine katıl. Düğün merasimlerinden de uzak durmaya çalış. Çünkü cenaze sana ahireti hatırlatır; düğün ise dünyaya çeker."

Program; zikir, tespih, salavatlar ve dua ile son buldu.

Cami çıkışında Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından halka çorba ve çay ikramında bulunuldu.

Ayrıca Kayseri'nin farklı yerlerinde olup ev ve yurtları camilere uzak olan öğrenciler için Kayseri Büyükşehir tarafından ücretsiz ulaşım imkânı sağlandı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler