Kayseri'de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Kayseri'de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kayseri'de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri Koordinatörlüğü tarafından "Rahmet, Barış ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Kocasinan Semt Pazarı'nda düzenlenen ve yoğun bir katılımın olduğu etkinlik, Hafız Yusuf Aksu’nun Kur’an tilaveti ile başladı, ardından mevlit okundu.

Programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri Koordinatörü Bilal Çevik yaptı.

Ardından konuşan İlahiyatçı Orhan Erkuş, Hz. Muhammed'in sünnetine uymanın önemine değindi.

Erkuş, "Kim Allah Resulünün eteğine yapıştıysa, kim onu sevdiyse, kim onun davasını güttüyse üstün geldi. Hz. Ebubekir peygamberimizle hicret ettiğinde yolda Peygamberin bir sağına, bir soluna, bir önüne dönüp duruyordu. Allah Resulü sebebini sorunca Hz. Ebubekir; 'Ya Rasulullah sana bir şey olacak diye çok korkuyorum. Sağına geçince sana soldan yaklaşacaklar diye, soluna geçince sana sağdan bir şey olacak diye korkuyorum.'  Allah resulü soruyor, 'Ya Ebubekir beni seviyor musun?' Hz. Ebubekir, 'Ey Allah Resulü seni annemden, babamdan, evlatlarımdan da daha çok seviyorum." Diyor. Bizler de Resulullah’ı Ebubekir’ce, Osman’ca, Ömer’ce Ali'ce sevmemiz lazım ki Allah resulü ile birlikte cennette günümüzü gün edelim. Hz. Ebubekir, Resulullah’ı kendine örnek alarak cennete gitti. Onun rahmet, adalet, barış yönünü kendine örnek alarak örnek oldu. İnsanlar Hz. Ebubekir’e bakarak Allah Resulünü görüyorlardı. Onun ahlakını edebini, fedakârlığını görüyorlardı. Biz de peygamber sevdalıları olarak onun rahmetenlilalemin, barış ve adalet gibi üç önemli özelliğini ele aldık. Kur’an bize onu âlemlere rahmet olarak gönderdiğini anlatıyor. Senin görevini diri diri kızları gömenleri, puta tapanlara yağmur gibi rahmet olarak yağacağı olarak anlatıyor." dedi.

Program Erkuş’un yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.