KDP Başkanlık Konseyi üyesi Barzani'den Filistin direnişine destek mesjı

KDP Başkanlık Konseyi üyesi Barzani'den Filistin direnişine destek mesjı

​Kürt siyasetçisi KDP Başkanlık Konseyi üyesi Edhem Barzani, Siyonist işgal rejimine karşı direnen Filistin yönetimi ile HAMAS'a destek mesajı gönderdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’, HAMAS Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Nayif Havatme'ye destek mesajı gönderen Edhem Barzani, kardeş Filistin halkının maruz kaldığı zülüm, meşru hakların alenen ihlal olduğunu belirtti.

"Mazlumiyette ve dinde aynı duyguları paylaştığımız kardeşlerim! Sizleri selamlıyorum. Sizin aracılığınızla tarih boyunca direnen ve dik duran Filistin halkını da selamlıyorum. " diyen Edhem Barzani mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Filistin’de cereyan eden bu olaylar hiç şüphesiz aynı duyguları paylaştığımız mazlum halkın meşru haklarına yönelik açık bir saldırıdır. Aynı zamanda Kudüs’te bulunan başta ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’mıza ve diğer kutsal değerlerimize yönelik haddi aşan bir girişimdir.

Sizin dik duruşunuz ve kahramanlığınızın yanında yer aldığımı beyan eder, vahşi israil saldırıları karşısında kahramanca mücadele eden mücahid halkınızı tebrik ederim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler