Kırsalda üretim yapacak üniversite mezununa 100 bin TL'ye kadar hibe

Kırsalda üretim yapacak üniversite mezununa 100 bin TL'ye kadar hibe

Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu olup kırsalda üretim yapacak gençlere 100 bin TL'ye kadar hibe verileceğine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre karar; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu genç nüfusun, kırsal alanda istihdamına katkı sağlamak, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alanda tarımsal üretim yapan mevcut işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları desteklemek amacıyla hazırlandı.

Pilot bölgeler

Bu karar, 2019-2020 yılları için pilot uygulama olarak Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin illerinde kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunlarının mahallinde uygulayacağı 5'inci madde kapsamındaki projelere 100 bin TL'ye kadar hibe verilmesine ilişkin hususları kapsıyor.

Hak sahibi

Hak sahibi: Değerlendirme kriterleri neticesinde projeyi uygulamaya hak kazanarak hibe sözleşmesi imzalamış, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu olan gerçek kişileri ifade ediyor.

Hibe sözleşmesi ise Hak sahibi ile İl Tarım ve Orman Müdürü arasında imzalanarak mühürlenen ve hibeden yararlanma esaslarıyla tarafların yetki ve sorumluluklarını düzenleyen sözleşmeyi ifade ediyor.

Kırsal alanın nüfusu 20 binden az olacak

Kırsal alan: Nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimleri ile 12/11/2012 tarihli ve 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yürürlüğe girmesinden önce köy tüzel kişiliğine sahip olan ve bu Kararın yürürlük tarihi itibarıyla nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimlerini ifade ediyor.

Desteklenecek proje konuları

Bu Karar kapsamında aşağıda belirtilen proje konuları desteklenecek:

-Hayvansal üretime yönelik projeler.

-Bitkisel üretime yönelik projeler.

-Su ürünleri üretimine yönelik projeler.

-Yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeler.

-Yukarda belirtilen ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler.

Bu Kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Tarım ve Orman Bakanlığını tarafından çıkarılacak tebliğ ile belirlenir.

Kararın tamamı için tıklayınız.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler