Kitap okumayı alışkanlık haline getirmeliyiz

Kitap okumayı alışkanlık haline getirmeliyiz

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan "Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor" projesine destek veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kitap okumanın alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Merkez Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan "Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor" projesine destek olarak, Dinleyici ailesinin misafiri oldu.

Projeye destek veren Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesi Akkent Mahallesindeki Ahsen Sitesi, öğrencileri ve aynı sitede ikamet eden Dinleyici ailesi ile birlikte kitap okudu.

Gaziantep'te kitap okuma oranını arttırmak, okumaya teşvik etmek, özendirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumayı sevdirmek amacıyla başlatılan projeye destek olan Tahmazoğlu, Dinleyici ailesinin kızı Lamia Dinleyici ve arkadaşları ile birlikte kitap okuyarak okumanın önemine dikkat çekti.

Kitap okuma etkinliğinin ardından açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, kitap okumanın alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Tahmazoğlu, "Gaziantep Valimiz Davut Gül'ün başlatmış olduğu 'Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi' çerçevesinde Akkent Mahallemizde Lamia kızımızın evini ziyaret ettik. Lamia aynı zamanda bir kitap kurdu. Şahinbey Belediyesi olarak başlattığımız 'Her Evde Bir Kütüphane Olsun Projesi' kapsamında her ay okullarda dağıttığımız kitaplardan düzenlediğimiz yarışmalarda dereceye giren bir öğrencimiz. Dinimizin ilk emri 'oku'dur. Okumayı bir alışkanlık haline getirip yaşamımızın bir parçası haline getirmemiz lazım. Şahinbey Belediyesi olarak yıllardır bu çalışmayı yürütüyoruz. Valimizin başlattığı ve aynı anda 30 bin evde kitap okuma daveti çok güzel bir uygulama oldu. Bu konuda Valimiz Davut Gül'e teşekkür ediyorum. Biz de bu konuda Akkent mahallemizde ikamet eden Lamia ve arkadaşlarıyla birlikte kitabımızı okuduk ve şimdide bizleri bahçede bekleyen öğrencilerle kitap okuyacağız. Böylelikle bu kampanyaya destek veriyoruz. Bu anlamda herkesi de bu kampanya ya destek olmaya ve kitap okumaya davet ediyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler